Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 7 september 2017

Op 7 oktober is de Dag van het Huren. Komt u ook?

Op 7 oktober a.s. wordt voor de derde keer de Dag van het Huren georganiseerd. De Dag van het Huren is een initiatief van Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties. Door het hele land organiseren woningcorporaties deze zaterdag activiteiten om hun werk te laten zien. Woonstede doet uiteraard ook mee en geeft een speciaal thema aan deze dag: ‘Langer zelfstandig Wonen’. De georganiseerde activiteiten zijn voor 55-plussers. Loopt u zaterdag 7 oktober gerust even binnen, aanmelden is niet nodig. 
We organiseren verschillende activiteiten deze dag. Zo houden we een informatiemarkt in onze Woonwinkel en hebben we een open-huizen route samengesteld.

Algemeen programma
10.30 – 14.30 Informatiemarkt Woonwinkel Ede, Telefoonweg 36, Ede
10.30 – 14.30 Woonwinkel Scherpenzeel geopend voor informatie, Dorpsstraat 234, Scherpenzeel 
10.30 – 14.30 Open-huizen-route met eigen vervoer
11.00 Vertrek Open-huizen-route vanaf Woonwinkel 1e ronde
12.00 Vertrek Open-huizen-route vanaf Woonwinkel 2e ronde
13.00 Vertrek Open-huizen-route vanaf Woonwinkel 3e ronde

Informatiemarkt
We organiseren een informatiemarkt in onze Woonwinkel aan de Telefoonweg 36 in Ede. Ons doel is senioren bewust te maken hoe zij op een fijne en veilige manier langer zelfstandig kunnen wonen. Wat komt hier bij kijken? En wat is hiervoor nodig? Tijdens deze informatiemarkt kunt u in gesprek met een WMO-adviseur over kleine aanpassingen in uw woning, maar ook een speeddate met een van onze seniorenadviseurs is mogelijk. Daarnaast geven onze medewerkers informatie over het inschrijven en de gemiddelde wachttijden voor diverse woningen. Ook hebben we voor u een overzicht van onze seniorencomplexen. 
Als u met de auto naar de Woonwinkel komt, kunt u parkeren op het Kuiperplein of Q-park aan de Molenstraat. Bij Woonstede kunt u namelijk niet parkeren.

Open-huizen-route
Daarnaast hebben we een open-huizen-route georganiseerd langs onze seniorengebouwen. We hebben twee routes voor u uitgestippeld: een door Ede-Centrum en een door Ede-Zuid/Veldhuizen. Belangstellenden kunnen naar diverse locaties en in een aantal daarvan is het mogelijk woningen van binnen te bezichtigen. U wordt ontvangen en te woord gestaan door bewoners. Zij kunnen u alles over hun woongebouw vertellen. Aanmelden voor de open-huizen-route doet u hier. U ontvangt dan van ons de route en adressen. 

Bustoer vanaf Woonwinkel
Alleen voor mensen die niet in de gelegenheid zijn met eigen vervoer te rijden verzorgen wij een bustoer. We vertrekken die dag om 11.00, 12.00 en 13.00 vanaf onze woonwinkel aan de Telefoonweg. Op de locatie waar u uitstapt, kunt u een uur later weer instappen in de volgende bus. Dat geldt ook voor de route van 13.00 uur. 
Wij vertellen u alles over de diverse seniorengebouwen. De gemiddelde huurprijs, of er een gemeenschappelijke ruimte aanwezig is en of er een bewonerscommissie is. Uiteraard geven wij antwoord op al uw vragen. Tijdens deze bustoer kunt u in- en uitstappen op 1 of 2 openbare woonlocaties naar keuze. Aanmelden voor de bustoer kan tot 29 september a.s. hier. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u mee wilt rijden, of u speciaal vervoer nodig heeft, hoe laat u wilt instappen en welke route uw voorkeur heeft: Ede-centrum of Ede-Zuid/Veldhuizen. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging van uw deelname. 

Meer weten over de Dag van het Huren? Stuur uw vraag naar aanmelden@woonstede.nl