Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 12 oktober 2015

 
Start bouw 50 woningen Uitvindersbuurt, nu in de verhuur

De bouw van 33 eengezinswoningen en 17 appartementen in de Uitvindersbuurt is gestart. Van de woningen worden er 19 door aannemer Plegt-Vos verkocht. Hiermee is de vierde fase van de vernieuwing van de Uitvindersbuurt gestart, een fase die tot stand kwam mede op basis van ideeën en inspraak van omwonenden.

De 14 huurwoningen worden door Woonstede tot 23 oktober aangeboden via www.huiswaarts.nu Het gaat om 4 blokjes ruime eengezinswoningen aan de Edisonstraat in de Uitvindersbuurt. Ook de verkoop van de 19 koopwoningen verloopt voorspoedig. Ontwikkelende bouwer Plegt-Vos kon eerst 11 en later nog eens 8 woningen te koop aanbieden.

Hiermee komt een wens van de omwonenden in vervulling. Zij hadden gerekend op de tweekappers waar Woonstede vanaf zag door de economische crisis. Dit woningtype sloot niet langer aan bij de wensen van deze tijd. Er kwam een mix van huur- en koopwoningen terug waarbij de koopwoningen verkocht zouden worden door aannemer Plegt-Vos. De nieuwe plannen werden kritisch bekeken door de buurt. Na enkele bijeenkomsten met enkele omwonenden maakte architect Synargio een definitief ontwerp dat ook aan de betrokkenen werd gepresenteerd.

De appartementen op de hoek van de Edisonstraat en de Nieuwe Maanderbuurtweg worden door Woonstede verhuurd aan Humanitas voor de duur van 15 jaar. Dit appartementengebouw is zo ontworpen dat in de toekomst deze woningen kunnen worden omgebouwd naar huurwoningen. De eerste woningen worden naar verwachting in de eerste maanden van 2016 opgeleverd. 

Meer informatie over verhuur