Contact  Facebook  Twitter YouTube 

Uitvindersbuurt veld D


Artist impression van het appartementengebouw gezien vanuit het park

Veld D aan de Nieuwe Maanderbuurtweg is het sluitstuk van de Uitvindersbuurt. Net als een puzzelstuk moet het aan de randen passend aansluiten en iets toevoegen aan het geheel. Architect Synargio uit Ede heeft woningen ontworpen voor een plan met 62 woningen en appartementen waarvan er 53 door Woonstede worden verhuurd. Een toelichting op het plan is te vinden op de website van de Uitvindersbuurt.

Hoe staat het ervoor?
De eerste bouwactiviteiten in veld D zijn voltooid. Begin december zijn de funderingspalen voor het appartementengebouw aangebracht. Daarna is in december gestart met de fundering van de woningen. Naar verwachting worden de woningen half januari 2018 geadverteerd. Dit wordt tzt bekend gemaakt op de facebookpagina van Woonstede. Om te kunnen reageren moet u wel ingeschreven staan bij www.huiswaarts.nu.


Een artist impression van de eengezinswoningen

Wat komt er? Er komen 29 eengezinswoningen (huur) en aan de parkzijde komt een appartementengebouw met 24 appartementen. Aan de Nieuwe Maanderbuurtweg komen 9 koopwoningen die door aannemer Plegt-Vos worden verkocht. 

De woningen worden aangesloten op het duurzame stadswarmtenetwerk van Ede. De woningen zijn dus aardgasloos en bovendien worden er zonnepanelen geplaatst. Daarmee voldoen de woningen aan hoge energetische normen die vanaf 2021 gaan gelden: de zogenaamde BENG. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw, een norm die de EPC-norm voor nieuwbouw gaat vervangen.

  
 
Terug  Terug