Echtscheiding

Echtscheiding bij een huur- of koopwoning
Gaat u scheiden, dan geldt dat beide partners de doorstroomjaren mee mogen nemen. Om er zeker van te zijn dat het om een scheiding gaat, moet u wel het echtscheidingsconvenant laten zien.

Huurwoning
Heeft u nu een huurwoning en een van de partners blijft in de huurwoning wonen, dan mag de ander met de doorstroomjaren reageren. U moet zich dan wel voor 1 januari 2008 als doorstromer hebben ingeschreven! De inschrijving moet overigens wel gesplitst worden en een van beiden moet nog 25 euro inschrijfgeld betalen. Bij het aanvaarden van een nieuwe woning moet dan wel een gedeeltelijke huuropzegging worden ingeleverd. Staat u niet ingeschreven bij huiswaarts.nu, dan is de kans op een woning erg klein. Wellicht is urgentie via de gemeente Ede een mogelijkheid.

Koopwoning
Heeft u nu een koopwoning en een van de partners blijft in de koopwoning wonen, dan mag de ander met de doorstroomjaren reageren. U moet zich dan wel voor 1 januari 2008 als doorstromer hebben ingeschreven! Staat u niet ingeschreven bij huiswaarts.nu, dan is de kans op een woning erg klein. Wellicht is urgentie via de gemeente Ede een mogelijkheid. 

Neem het volgende mee bij een afspraak: oorspronkelijke huur– of koopcontract en het echtscheidingsconvenant.

Let op: als u een woning heeft gevonden die niet van Woonstede is en dit is een woning waarvoor geen huisvestingsvergunning nodig is of u vindt een woning buiten de WERV-regio, dan mag de doorstroomdatum worden behouden.

Urgentie vraagt u aan bij de Urgentiecommissie van de gemeente waar u woont. Die commissie (en dus niet Woonstede) bepaalt of u deze urgentie krijgt. Onze ervaring is dat zo’n aanvraag alleen zin heeft als er kinderen mee verhuizen en de echtelijke woning aanvankelijk is opgeëist.

 
Terug  Terug

Direct regelen


Het kan zijn dat u voor urgentie in aanmerking komt!