Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 15 juni 2015
Feestelijk einde opknapbeurt 5 flats Burgwijk
Woonstede vierde zaterdag 13 juni samen met de bewoners het einde van de grote opknapbeurt aan de vijf portiekflats in de Burgwijk. Directeur Marian Teer van de woningcorporatie onthulde samen met de jongste bewoners de namen van de flats. Daarna genoten bewoners van een barbecue en leefden de kinderen zich uit op het springkussen.

De bewoners van de flats wonen na een periode van overlast comfortabeler. Maar liefst 126 woningen kregen groot onderhoud. De investeringsimpuls van de provincie Gelderland maakte het mede mogelijk om vorig jaar twee flats (aan de Vanenburg en Sterkenburg) en dit jaar drie flats (aan de Vanenburg) op te knappen. De woningen kregen groot onderhoud, maar ook de buitenkant van de flats zijn verbeterd. Dubbel glas, betere isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer comfort en energiebesparing.

Namen voor flats
De bewonerswerkgroep stelde voor om elke portiekflat een eigen naam te geven. Na een oproep aan alle bewoners is besloten om de gebouwen aan de Vanenburg de naam van een bloem te geven en die aan de Sterkenburg een appelnaam. Marian Teer onthulde samen met de kinderen de naam Orchidee.

Groene omgeving
Na de bouwvak start de gemeente Ede met de openbare ruimte. Bewoners hebben hun wensen hiervoor kenbaar gemaakt. Het groen in de omgeving wordt aangepast en er komt nieuwe bestrating.