Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 5 februari 2015
Grote opknapbeurt voor 3 flats Burgwijk

Vanaf begin maart start Woonstede met groot onderhoud van drie portiekflats aan de Vanenburg. De investeringsimpuls van de provincie Gelderland maakt het mede mogelijk om drie flats op te knappen in plaats van de aangekondigde twee. De woningen krijgen groot onderhoud, maar ook de buitenkant van de flat krijgt onderhoud. Dubbel glas, betere isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer comfort en energiebesparing.

In totaal worden 72 woningen opgeknapt en aannemer Nijhuis uit Apeldoorn is al begonnen met de buitenkant. Niet alleen het glas wordt vervangen maar bijna alle woningen krijgen een nieuwe badkamer en toilet, nieuwe radiatoren en nieuwe geiser. Aan de buitenkant worden de flats geïsoleerd, geschilderd en op het dak komen zonnepanelen.

Zonnepanelen
Elke woning wordt aangesloten op zijn eigen zonnepanelen. Deze panelen zetten de energie uit zonlicht om in elektrische energie. De opgewekte zonnestroom kan de bewoner aflezen in zijn meterkast. De elektriciteitsmeter loopt hierdoor terug. Dit scheelt de bewoners energiekosten.

Overige flats
Twee flats in de Burgwijk kregen eind 2014 onderhoud. De overige vijf flats in de Burgwijk moeten nog even wachten.

Gelderse investeringsimpuls
Bij het groot onderhoud aan de flats in de Burgwijk investeert Woonstede in energiemaatregelen en ook de provincie Gelderland levert een bijdrage. De investeringsimpuls van de Provincie Gelderland heeft daarnaast een positief effect op de werkgelegenheid, zo zijn er bij dit groot onderhoudsproject leerlingen die een werkplek gekregen hebben.