Contact  Facebook  Twitter YouTube 

Melden veranderen woning


Voor eenvoudige veranderingen, zoals het leggen van laminaat, vervangen aanrechtblad of plaatsen van houten schrootjes, heeft u geen toestemming nodig. U moet het wel melden aan ons. Het invullen van het formulier en het accepteren van onze voorwaarden is voldoende om direct met klussen te beginnen.

Staat uw verandering niet in onderstaande lijst, vraag dan toestemming aan! Meld de volgende verandering/verbouwing:

Voor de vloer:
Parket, Laminaat, Kurk, Houten vloerdelen

Plafond:
Gipsplaten, Houten schroten

Installaties:
Extra aansluiting wasmachine, stopcontact wasdroger, afzuigkap (behalve die op centrale afzuigsysteem)

Overige:
Andere binnendeuren, Inbraakwerend hang- en sluitwerk, Verbreden vensterbanken

Keuken:
Vervangen aanrechtblad

Douche/toilet:
Vervangen standaard sanitair (kranen, wastafel, toiletpot, e.d.), Douchecabine, Wand- en vloertegels

Buiten:
Pergola, Vijver, Extra of andere bestrating, Buitenkraan, Schutting

Antennes:
Schotelantennes 
Voorwaarden

Lees voor het accepteren goed onze voorwaarden. Dit voorkomt vervelende situaties en onnodige kosten als u gaat verhuizen of als er overlast ervaren wordt.

Veranderingen waar geen melding of toestemming voor nodig is
Voor een aantal veranderingen heeft u geen toestemming nodig. Als u het goed doet, mag het blijven zitten. Dit beoordeelt onze opzichter als u de huur opzegt. Onderstaande veranderingen hoeft u niet te melden of heeft u geen toestemming nodig:

Behang, granol, spachtelputz, structuurverf (korrelgrootte maximaal 3 mm), spuitwerk, houten schrootjes, steenstrips. Extra telefoon of CAI aansluiting en buitenverlichting

Vergunning overheid
Controleer of u een vergunning nodig heeft van de overheid bij www.omgevingsloket.nl. Heeft u een vergunning nodig, vraag deze aan.

Verhuizen
Als u gaat verhuizen, moet de woning in goede en verhuurbare staat worden opgeleverd. De veranderingen worden bij het verlaten van de woning automatisch de verantwoordelijkheid van Woonstede. Dat is wettelijk zo geregeld. Vandaar dat wij willen weten wat u verandert om zo de kwaliteit van onze woningen te bewaken.

U mag bij verhuizing de verandering ‘meenemen’. U moet dan wel de woning in oorspronkelijke staat terugbrengen. Als u bijvoorbeeld uw keuken meeneemt, moet u een keuken plaatsen die gelijkwaardig is aan de oorspronkelijke keuken. Let wel; u kunt de volgende bewoner nooit verplichten te betalen voor veranderingen die u heeft aangebracht. 
 

 
Terug  Terug

Bij twijfel, raadpleeg altijd een vakman.

Denk aan de bouwvergunning bij uw gemeente.