Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 8 december 2015

Nieuwbouw Gasfabriekterrein bereikt hoogste punt

Wethouder Tonnis van Dijk hees samen met directeur, Marian Teer, van woningcorporatie Woonstede en Johan Staring van Zegers bouw de vlag in top bij het appartementengebouw. Hiermee bereikte de bouw op het voormalig Gasfabriekterrein het hoogste punt. De 16 appartementen en 14 eengezinswoningen worden in mei 2016 opgeleverd.

Onder belangstelling van architect Synargio en medewerkers van Zegers Bouw en Woonstede hesen wethouder Van Dijk en directeur Teer de vlag en spraken lovende woorden tot alle betrokkenen. “Na jaren van onzekerheid en vertraging is dit een mooi moment”, sprak Marian Teer. 

Vertraging Gasfabriekterrein

“Na een jarenlange periode van onzekerheid waarbij de plannen meerdere keren werden aangepast, keurde de gemeenteraad van Scherpenzeel in maart 2014 het gewijzigde bestemmingsplan goed”, vervolgt Teer. Daarna werden de oude woningen gesloopt, het terrein gesaneerd en de infrastructuur en de riolering aangelegd. Afgelopen zomer begon Zegers Bouw met de bouwwerkzaamheden en als de bouw zo voorspoedig blijft gaan, is de oplevering van de woningen in mei 2016.

Verhuur
De appartementen en woningen zijn inmiddels geadverteerd en verdeeld. Op dit moment worden vijf eengezinswoning aan de Burgemeester Colijn de Raatsingel, in de nieuwe wijk Heijhorst, geadverteerd via huiswaarts.nu. Deze woningen zijn in april 2016 klaar.