Contact  Facebook  Twitter YouTube 

Simon Stevinkazerne, Ede


Op de Simon Stevinkazerne staan twee kazernegebouwen die eigenlijk gesloopt zouden worden. Woonstede heeft initiatief genomen om de kazernes te kopen en te verbouwen tot apppartementengebouwen met in totaal 40 appartementen.

Steengoed benutten
De provincie Gelderland vindt het erg belangrijk dat op deze plek een stuk historie behouden blijft en heeft daarom een subsidie verstrekt van het programma 'Steengoed Benutten'. De gebouwen worden ook duurzaam ontwikkeld. Woonstede heeft als ontwikkelaar ervoor gekozen om zoveel mogelijk onderdelen van het gebouw te hergebruiken zonder concessies te doen aan de isolatiewaarden. Verder worden de 40 appartementen aangesloten op het warmtenet en worden er mogelijk zonnepanelen toegepast.

Geschiedenis
Deze kazernes zijn ontworpen in 1930 door kapitein der genie A.G.M Boost. In het hele land zijn kazernes gebouwd met hetzelfde ontwerp. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de kazerne vooral verbindingsdienstopleidingen gehuisvest. De twee gebouwen die Woonstede transformeert, gebouw 69 en 70, zijn gelukkig bespaard gebleven van sloop. Na de transformatie krijgen de gebouwen een monumentale status toegewezen.

Hoe staat het ervoor?
De verbouwing is eind december 2017 gestart en oplevering is, onder voorbehoud, eind 2018. In juni 2018 worden de woningen geadverteerd. Aannemer Reinbouw realiseert de appartementen en architectenbureau A&R10 heeft het ontwerp gemaakt. De exacte huurprijs is nog niet bekend.

Over dit project was op 16 februari een live uitzending op Facebook. U kunt deze hier terugkijken (vergeet niet uw geluid aan te zetten):

Bekijk hier een mooie sfeerimpressie van hoe de kazernegebouwen er nu uit zien.

Tip
De voortgang op het nieuwbouwterrein is op Facebook te vinden op de pagina van Platform Nieuwbouw Simon Stevinterrein.

 
Terug  Terug