Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 4 november 2014

Start bouw Veenderhorst Veldhuizen

Woonstede is deze week gestart in Veldhuizen A met de bouw van 38 eengezinswoningen en 28 appartementen. De woningen worden gebouwd in woonpark Veenderhorst dat is gelegen tussen de Luynhorst en de Leeuwenhorst. De woningen worden medio volgend jaar opgeleverd.

Aannemer Trebbe Oost & Noord B.V. uit Zwolle sloeg dinsdag de eerst heipaal. De 28 appartementen komen aan de Leeuwenhorst naast de vier andere woontorens die Woonstede eerder realiseerde. De 38 eengezinswoningen worden in vier blokjes gebouwd tussen de singel en een nieuw parkje. Deze woningen uit de eerste fase worden eind december, begin januari geadverteerd via www.huiswaarts.nu

Groen en groene energie
Wat er in het parkje komt, is nog niet bekend omdat de omwonenden hier t.z.t. over mee mogen denken. Rond de woningen worden haagjes en hedra geplant die de buurt een gezellige en groene sfeer geven. Het parkje wordt net als de parkeerplaatsen en het openbaar groen gerealiseerd door de gemeente Ede. De woningen worden door Woonstede aangesloten op het warmtebedrijf Ede en zo voorzien van groene energie en warm water.
 

Het parkje zoals dat er mogelijk uit zou kunnen zien
De daadwerkelijke inhoud wordt door de omwonenden bepaald

Tweede fase
Als in het derde kwartaal van 2016 de laatste appartementen zijn opgeleverd, wordt gestart met de tweede bouwfase. Daarin worden nog eens 36 woningen gebouwd tussen het parkje en de Hogerhorst. Deze tweede bouwfase wordt in 2017 opgeleverd. De woningen zijn ontworpen door opZoom Architecten uit Arnhem.