Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 4 februari 2016
Nieuwbouw Uitvindersbuurt bereikt hoogste punt
 

  
Wethouder Marije Eleveld, directeur Marian Teer van Woonstede en Martin Weghorst van Plegt-Vos hesen een plafondplaat van het appartementengebouw op zijn plaats. Hiermee bereikte de bouw van veld I in de Uitvindersbuurt het hoogste punt. De eerste woningen op het bouwterrein worden in maart of april opgeleverd.

De handeling vond plaats onder belangstelling van toekomstige bewoners van dit nieuwbouwterrein. De 17 appartementen op de hoek van de Edisonstraat en Nieuwe Maanderbuurtweg verhuurt Woonstede aan Humanitas DMH. Dit is een landelijke organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Verder wordt op het nieuwbouwterrein gewerkt aan 14 huurwoningen die zijn geadverteerd op www.huiswaarts.nu

Mix huur en koop
Het nieuwbouwproject wordt gebouwd door ontwikkelaar Plegt-Vos uit Bemmel. Er was veel belangstelling voor de woningen vanwege de jaren ’30 stijl en de ruime tuin. Uiteindelijk werden 19 van de 33 woningen verkocht, waardoor dit nieuwe stukje wijk een goede mix heeft van huur- en koopwoningen. De woningen aan de Edisonstraat zijn ontworpen door Synargio architecten uit Ede. De buurt bekeek het ontwerp kritisch en na enkele inspraakbijeenkomsten met de betrokkenen maakte architect Synargio een definitief ontwerp.

Ontwerp goede overgang
In dit ontwerp is gezocht naar een overgang tussen de sfeer van Dudok in de Uitvindersbuurt en het karakter van de woningen aan de Verlengde Parkweg. Het resultaat is een lagere dakgoot, korte blokjes die verspringen en het opvallendst is wel de toepassing van een nieuwe steenkleur naast het okergeel. Wie meer wil weten over de achtergronden van het ontwerp, kan informatie vinden op www.uitvindersbuurt.net.