Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 4 september 2015
Eerste vleermuiskastje opgehangen tijdens grote opknapbeurt 61 woningen in Bomenbuurt, Scherpenzeel

Vanaf begin juli voert Woonstede groot onderhoud uit aan woningen in de Bomenbuurt in Scherpenzeel. De woningen krijgen o.a. dubbel glas, isolatie van dak, buitenmuren en kruipruimtes en een mechanische ventilatie. Halverwege het project nam de directie van Woonstede en Plegt Vos een kijkje en bevestigde het eerste vleermuiskastje.

In totaal worden 61 woningen opgeknapt en aannemer Plegt Vos uit Gendt is na de bouwvak ook in de woningen begonnen met de werkzaamheden. Eind oktober is het groot onderhoud gereed. Directeur Marian Teer van woningcorporatie Woonstede nam samen met Johan Timmer, vestigingsdirecteur van Plegt Vos, halverwege een kijkje bij het project. Samen monteerden ze het eerste vleermuiskastje.

“Het renoveren en energiezuiniger maken van woningen geeft meer wooncomfort voor onze huurders, maar door de renovatie gaan veel broedplaatsen verloren. Moderne woningen en gebouwen worden zo goed geïsoleerd, dat er geen ruimte meer is voor broedplaatsen tussen de dakpannen of gevels“, vertelt Marian Teer. “Door het ophangen van 35 speciale nestkastjes helpen wij ook de vleermuizen en gierzwaluwen”.

Gelderse investeringsimpuls
Bij het groot onderhoud aan de woningen in de Bomenbuurt investeert Woonstede in energiemaatregelen en ook de provincie Gelderland levert een bijdrage. De maatregelen zorgen in de eerste plaats voor meer wooncomfort en bij gelijk verbruik ook voor lagere energielasten en dat zonder huurverhoging. De investeringsimpuls van de Provincie Gelderland heeft daarnaast een positief effect op de werkgelegenheid.