Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 31 maart 2015

Woonstede levert eerste woningen Kazerneterrein op

Vandaag ontvingen de eerste bewoners van het Kazerneterrein in Ede de sleutel van hun woning. Directeur Marian Teer kwam langs om hen te feliciteren met een bloemetje. Woonstede levert de komende weken in totaal 41 woningen op.  

Woonstede helpt zo veel mogelijk starters, senioren en gezinnen om een plek te vinden waar ze kunnen wonen. Door verstandig te investeren en goedkoop te bouwen zorgt Woonstede voor een reële huurprijs. Bijzonder bij de woningen van het Kazerneterrein is dat ze binnen de regio zijn bedacht en gebouwd. Mede daardoor konden de woningen in zes maanden tijd worden gerealiseerd.  

Precies op tijd
De korte bouwtijd kwam de heer Durmus goed uit. Hij kreeg samen met zijn vriendin dinsdagmorgen als eerste de sleutels van een mooie hoekwoning. In december hoorde hij dat dit zou gebeuren. “We gaan in mei trouwen dus het werd wel erg spannend of we op tijd een woning konden krijgen.” Hij vindt het heel bijzonder dat hij als eerste van de wijk de woning krijgt opgeleverd.

Het Kazerneterrein
De woningen liggen in de prachtige groene omgeving van de voormalige kazerneterreinen in Ede aan de Verbindelaarsweg en Veldpost. Het ontwerp is van Theo Verburg architecten en bouwbedrijf Kreeft bouwde de woningen. De hoogteverschillen in het terrein vormden best een uitdaging bij het bouwen en ontwerpen van het plan. Elke woning werd aan één kant toegankelijk zonder dat daar een trap nodig is. De ligging van de woningen is nabij bos en heide en op loopafstand van Ede centrum. De wijk is onderdeel van het project ‘Veluwse Poort’.


Marian Teer overhandigt de sleutels aan de eerste bewoner van het Kazerneterrein