Contact  Facebook  Twitter YouTube 
NIEUWS - 11 november 2014

Zonnepanelen verlagen energiekosten bewoners Burgwijk
Woonstede is gestart met een grote opknapbeurt aan twee portiekflats in de Burgwijk. In totaal worden 54 woningen opgeknapt. Ook worden zonnepanelen geplaatst op het dak. Met dit groot onderhoud zorgt Woonstede, mede door de investeringsimpuls van de Provincie Gelderland, ervoor dat de bewoners comfortabeler wonen én een lagere energierekening krijgen.

Sterkenburgflat 2-36 en Vanenburgflat 49-84 staan er eind 2014 weer prachtig bij. Bij deze opknapbeurt gaat er veel gebeuren. Zo worden de kozijnen aan de voor- en achterzijde van de woningen vervangen door nieuwe met extra geïsoleerd glas. Er komen nieuwe radiatoren en de meeste bewoners krijgen een nieuwe badkamer en toilet. 

Zonnepanelen
De buitenkant van de flat wordt geïsoleerd, geschilderd en op het dak komen zonnepanelen.
Elke woning is aangesloten op zijn eigen zonnepanelen. Deze panelen zetten de energie uit zonlicht om in elektrische energie. De opgewekte zonnestroom kan de bewoner aflezen in zijn meterkast. De elektriciteitsmeter loopt hierdoor terug. Dit scheelt de bewoners energiekosten. 

Gelderse investeringsimpuls
Bij het groot onderhoud aan de flats in de Burgwijk investeert Woonstede in energiemaatregelen en ook de provincie Gelderland levert een bijdrage. De maatregelen zorgen in de eerste plaats voor minder energieverbruik en meer wooncomfort bij de bewoners. De investeringsimpuls van de Provincie Gelderland heeft daarnaast een positief effect op de werkgelegenheid, zo zijn er bij dit groot onderhoudsproject drie leerlingen die een werkplek gekregen hebben. 

Overige flats
In 2015 krijgen twee andere flats in de Burgwijk groot onderhoud. Welke dat zijn, is nog niet bekend. Wanneer de overige zes flats aan de beurt zijn, is ook nog onduidelijk. Dit hangt sterk af van de plannen en heffingen van de regering. Zodra een flat wordt verbeterd, bespreken we dit met de bewonersgroep Burgwijk middelhoogbouw en de Huurdersbond Ede.