Zuiderkroon

Het appartementengebouw Zuiderkroon ligt in Ede-Zuid en telt 79 appartementen, verdeeld over drie verdiepingen. Deze appartementen zijn bedoeld voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder. Winkelcentrum Spindop en het NS Station Ede-Wageningen zijn vlakbij. Een grote supermarkt, kleinere buurtwinkels en een gezondheidscentrum liggen om de hoek. Het gebouw

Zuiderkroon heeft een afgesloten parkeergarage en entree met een videofooninstallatie. Alle appartementen op de verdiepingen zijn bereikbaar met de lift. En hebt u een scootmobiel, dan kunt u deze op verschillende plekken in het gebouw opladen. Op de eerste verdieping, tussen de appartementen, ligt een mooie binnentuin. Het gebouw heeft ook een ontmoetingsruimte waar bewoners koffie drinken en kunnen biljarten en darten. Een gezamenlijke werkbank met gereedschap kan gebruikt worden voor de kleine klusjes. 

Woningen
De plattegronden van de woningen verschillen in afmeting. De appartementen op de begane grond en op de bovenste verdieping zijn ruimer. De meeste appartementen hebben een woonkamer van ruim 30 m2 en een aparte keuken van 6,5 m2. Er zijn twee slaapkamers van 13,5 en 9,5 m2. De badkamer is 7m2 en er is een apart toilet. Elk appartement heeft een inpandige berging van 4 m2. In de ondergrondse parkeergarage heeft elke woning ook nog een berging. De appartementen op de begane grond hebben een eigen terras. De etagewoningen hebben een balkon van bijna 6 m2.
 
Bewonerscommissie
Er is een bewonerscommissie actief die regelmatig leuke dingen organiseert in de ontmoetingsruimte. Activiteiten die zij organiseren, zijn natuurlijk niet verplicht. Het is wel de ideale manier om uw buren te leren kennen. 

 
 
Terug  Terug