NIEUWS - 15 maart 2016

Adviescommissie Wonen Scherpenzeel zoekt nieuwe leden
Iedereen stelt zichzelf weleens de vraag: hoe bevalt mijn woning eigenlijk? Is er wel genoeg daglicht in de keuken? Zijn er voldoende stopcontacten in huis? Passen de fietsen in de schuur? Kunnen de ramen goed open en zijn deze goed bereikbaar voor schilderwerk en reiniging? Én is mijn huis geschikt voor als ik straks ouder ben? En de woonomgeving? Is het er veilig, zijn er speelplekken en is het overal goed toegankelijk voor mensen met een beperking? Of zou u het allemaal net iets anders hebben ingedeeld wanneer ú de architect was? 

Als u graag over dit soort dingen nadenkt, dan is de Adviescommissie Wonen iets voor u!

Woningcorporatie Woonstede vindt het belangrijk dat uw huis praktisch en bruikbaar is en vraagt bij ieder nieuwbouwplan en voornemen tot renovatie advies aan VAC Scherpenzeel, Adviescommissie voor de woningbouw en woonomgeving. Ook projectontwikkelaars maken gebruik van de adviezen van de VAC en met de gemeente Scherpenzeel is een contractuele afspraak over onze doelstelling en werkwijze.

VAC Scherpenzeel bestaat momenteel uit vier vrijwilligers en is op zoek naar nieuwe leden. Bent u geïnteresseerd in bouwen en wonen in uw eigen dorp en bent u ongeveer één dagdeel in de week beschikbaar? Vindt u het leuk om samen met andere inwoners van Scherpenzeel te werken aan betere woningen en een prettige leefomgeving? En om in samenwerking met gemeente, corporaties en andere partijen betrokken te zijn bij het wonen en leven in Scherpenzeel? Meldt u dan aan bij Gerda Mijnten, voorzitter van VAC Scherpenzeel. Bel 033-2772427 of mail naar: Gerda.mijnten@ziggo.nl. Specifieke bouwkundige kennis is niet nodig. 

Naast nieuwe leden zoekt de VAC ook een secretaris en penningmeester omdat deze functies eind van dit jaar vacant worden.
Nieuwe leden krijgen een basiscursus aangeboden die voor het functioneren als lid van VAC Scherpenzeel noodzakelijk is. U kunt uiteraard vrijblijvend meer informatie opvragen. Neem ook eens een kijkje op www.vacpuntwonen.nl.