NIEUWS - 12 mei 2017

Hoe maak je eigenlijk cement?

Klas bezoekt bouwterrein Veenderhorst

Wat komt er kijken bij het bouwen van een huis? Hoe maak je cement en wat moet je kunnen om bouwvakker te worden? De leerlingen van groep 6 van EBS De Rots wilden alles weten toen ze een bezoekje brachten aan de bouwplaats van Veenderhorst.

Aan de rand van Veldhuizen bouwt aannemer Trebbe in opdracht van Woonstede aan Woonpark Veenderhorst. Op het terrein waar vroeger de Luynhorstflats stonden, werd eind 2015 gestart. Vorig jaar werd gestart met de tweede fase van 36 woningen die dit jaar nog voor de zomer worden opgeleverd. Basisschool De Rots ligt op loopafstand van de bouwplaats en via een ouder was er belangstelling getoond voor een bezoekje. Woonstede en Trebbe stemden toe en donderdag 11 mei was het zover.

Uitvoerder Tom Engbers ontving de 22 leerlingen en verzorgde met een collega een rondleiding over de bouwplaats. Het bouwbedrijf had het bezoek tot in de puntjes geregeld. Bij aankomst kregen alle leerlingen een bouwhelm op en na uitleg over hoe een woning wordt gebouwd, konden ze hun vragen stellen. De leerkracht van groep 6, meester Hizkia, vond het leuk om mee te maken: “Ik merkte dat de kinderen heel geïnteresseerd waren en alles vanuit hun eigen belevingswereld benaderden. Ze waren nieuwsgierig naar hoe dingen werken zoals bijvoorbeeld hoe een stuk dak wordt vastgemaakt.”Daarom was het extra leuk dat ze ook zelf aan de slag mochten met metselen en tegelzetten. Enbers deed het enthousiast voor: “Wij vonden het ontzettend leuk om kinderen meer te vertellen over het mooie vak dat wij uitoefenen. En voor de toekomstbestendigheid van onze branche is het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk te interesseren voor een toekomst in de bouw.” Aan het eind van het bezoek kregen de jonge bouwvakkers een knutselplaat mee om thuis zelf een huis te maken.