De Blokken, Ede

Advertentietermijn gesloten!
In Ede Zuid, tussen de Verlengde Blokkenweg en de Zanderijweg bouwt Woonstede aan 45 betaalbare huurwoningen. Het gaat om 26 eengezinswoningen en 19 appartementen. Het ontwerp is van Mies Architecten, bekend van de woningen op Park Reehorst Zuid.

Op de situatieschets kunt u zien hoe de verschillende woningtypes zijn gelegen. Bekijk ook alle woningplattegronden 

Algemene informatie 19 appartementen (huisnummers 14)
Langs de Verlengde Blokkenweg komt een appartementengebouw van 2 bouwlagen met 19 tweekamerappartementen van ca. 50 m². Deze appartementen zijn geschikt voor 1-2 persoons huishoudens. De verdieping van het gebouw is via het trappenhuis bereikbaar. De appartementen boven hebben een eigen balkon. De woningen op de begane grond zijn semi-openbaar. Dat betekent dat deze voor iedereen bereikbaar zijn. Op de begane grond beschikt u over een eigen tuin (32,4 m²) met een berging (5,3).


Appartementengebouw De Blokken

Woningbeschrijving appartementen
De woonkamer/keuken geeft op de verdieping toegang tot het balkon en op de begane grond toegang tot de tuin (32 m²). De appartementen op de begane grond hebben een berging in de tuin, de appartementen op de verdieping hebben een gezamenlijk fietsberging. In deze berging heeft iedereen zijn eigen ruimte dit is verdeeld met behulp van schoten. Het keukenblok is 170 cm lang en heeft een RVS wafelblad, twee bovenkasten en drie onderkasten. Omdat de woningen gasloos worden gebouwd, wordt er elektrisch gekookt (2-fasenaansluiting). De badkamer is betegeld tot aan het plafond en is voorzien van toilet, douchehoek en wastafel. Warmte voor de cv en warm water krijgt u van het Warmtebedrijf Ede. Elk appartement heeft een inpandig berging. In deze bergingen zijn de installaties maar is er ook de aansluiting voor de wasmachine en een droger. In de hal zit een intercom, waarmee vanuit de woning de centrale toegangsdeur van het hoofdtrappenhuis geopend kan worden.


De eengezinswoningen

Algemene informatie eengezinswoningen
Er zijn 17 eengezinswoningen in twee types:
- Type B bestaat uit 16 woningen met 3 slaapkamers
- Type C bestaat uit 9 woningen met 2 slaapkamers.
De woningen worden gasloos gebouwd. Dat betekent dat er elektrisch wordt gekookt ( let op! 2-fasenaansluiting). Het keukenblok is 170 cm lang, heeft een RVS wafelblad en heeft twee bovenkasten en drie onderkasten. Op de begane grond is er vloerverwarming en op de verdieping zijn er radiatoren (slaapkamers en badkamer). De badkamer is betegeld tot aan het plafond en is voorzien van toilet, douchehoek en wastafel.

Beschrijving Type B
Type B bestaat uit huisnummers 24 (tuin op het westen) en huisnummers 28 (tuin op het oosten). De woningen hebben op de begane grond de hal met de meterkast en het toilet. De woonkamer heeft een trapkast en deur naar de tuin (56 tot 63 m²) waar ook een berging staat (5,3 m²). Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Er is een vaste trap naar zolder waar een onbenoemde ruimte is met een dakraam. Huisnummer 28 A heeft als hoekwoning een extra grote tuin (101 m²) en een raam in de zijgevel ter hoogte van de zolder en slaapkamer 3.

Beschrijving Type C
Type C bestaat uit huisnummers 26 met een tuin op het noordoosten. De woningen hebben op de begane grond de hal met meterkast, toilet en trap naar boven. De woonkamer heeft een trapkast en een deur naar de tuin (33 tot 46 m²) waar ook een berging staat (5,3 m²). Op de verdieping zijn behalve een overloop twee slaapkamers en een badkamer. Er is een vaste trap naar zolder waar een onbenoemde ruimte is met een dakraam. Huisnummer 26J heeft als hoekwoning een extra grote tuin (61 m²) en een raam in de zijgevel ter hoogte van de zolder en slaapkamer 2.


Foto van het bouwterrein 25 augustus 2018

Voorzieningen
Alle woningen (appartementen en eengezinswoningen) krijgen 8 zonnepanelen. Hiervoor betaalt u € 12 euro per maand aan servicekosten. De voortuinen worden afgescheiden met een haag. Aan de hoeken is een muurtje met een hekwerk en hedera.  Parkeren doet u op openbaar terrein.

Huurprijs en servicekosten
Netto huurprijs: € 508,50 (appartement)
Eengezinswoningen (beide types) € 597,29                  

Servicekosten
Appartementen: € 28,36 (appartementen begane grond) en € 29,86 (appartementen verdieping) Dit is voor schoonmaak, onderhoud algemeen groen en zonnepanelen. Voor de appartementen op de verdieping zijn de kosten iets hoger voor glasbewassing, schoonmaak en stroom van algemene ruimtes. Eengezinswoningen: € 15,36 voor zonnepanelen en onderhoud hagen en algemeen groen.

 
Terug  Terug