NIEUWS - 28 juli 2016

Vandaag krijgen de laatste bewoners van de Willaerlaan in Scherpenzeel de sleutels van hun nieuwe woning. Hiermee is het totale project, dat bestaat uit 14 eengezinswoningen en 16 appartementen, nog voor de bouwvak opgeleverd. Marian Teer, directeur van Woonstede, overhandigde een van de huurders een bloemetje om haar te feliciteren met haar nieuwe woning.

Mevrouw Becker-van Manen mocht de bloemen in ontvangst nemen. Ze heeft bewust gekozen voor een gelijkvloers appartement. “Ik wil geen tuin en bovenverdieping meer. Ik vind het prettiger om alles gelijkvloers te hebben. Dit appartement is prima en ik verwacht dat ik het hier erg naar mijn zin ga krijgen. Ook omdat er veel oud-buurtgenoten komen wonen.”   

Voorgeschiedenis

Er is de nodige vertraging geweest bij dit project. De grond was vervuild en moest eerst gesaneerd worden, voordat met de nieuwbouw kon worden gestart. Daarnaast hadden omwonenden veel bezwaren. Ze vonden het appartementencomplex te hoog en het aantal parkeerplaatsen te weinig. Het uiteindelijke bouwplan is in goed overleg met de omwonenden tot stand gekomen. Marian Teer: “Na een periode van onzekerheid, staan er nu 30 prachtige nieuwbouwwoningen met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Zowel de nieuwe bewoners als de omwonenden zijn tevreden met het eindresultaat.”