NIEUWS - 23 oktober 2017

 
Terugblik Dag van het Huren

Op zaterdag 7 oktober deden wij voor het eerst mee met de Dag van het Huren, een initiatief van Aedes. Wij gaven een speciaal thema aan deze dag: Langer Zelfstandig Wonen. De georganiseerde activiteiten waren voor 55-plussers.

Activiteiten
We organiseerden een informatiemarkt in onze Woonwinkel in Ede. Ons doel was senioren bewust te maken hoe zij op een fijne en veilige manier langer zelfstandig kunnen wonen. Tijdens de informatiemarkt kon men in gesprek met een WMO-adviseur over kleine aanpassingen aan de woning, maar ook een speeddate met een van onze seniorenadviseurs was mogelijk. Daarnaast gaven onze medewerkers informatie over het inschrijven en de wachttijden voor diverse woningen.
Naast de informatiemarkt hadden wij ook een open-huizen-route georganiseerd langs onze seniorengebouwen. Mensen konden op eigen vervoer langs gebouwen in Ede-Zuid, Ede-Centrum, Veldhuizen, Bennekom, Otterlo en Wageningen. Verschillende bewonerscommissies stelden hun gebouw en soms zelfs woningen beschikbaar voor belangstellenden. Voor mensen die niet in de gelegenheid waren op eigen vervoer te gaan, had Woonstede twee routes uitgestippeld met een bus: Ede-Centrum en Ede-Zuid/Veldhuizen.

Opkomst
De opkomst in onze Woonwinkel in Ede was een groot succes. Wij hebben over de hele dag een kleine 200 mensen mogen ontvangen. In onze Woonwinkel in Scherpenzeel hebben we ongeveer 15 personen geïnformeerd over het langer zelfstandig wonen. 
De opkomst bij de locaties was erg verschillend. De ene locatie heeft maar een paar bezoekers gehad en andere locaties tussen de 15 en 20 bezoekers. Doordat bezoekers op eigen vervoer langs locaties konden, konden wij geen inschatting maken waar deze mensen wel of niet langs zouden gaan.

Terugblik
Wilt u de sfeer proeven van de Dag van het Huren bij Woonstede? Bekijk dan hier ons filmpje, en hopelijk tot volgend jaar!