NIEUWS - 28 november 2017

 
Lekkage na regenval

Hoewel we nog een paar hele mooie herfstdagen hebben gehad, moeten we toch weer even wennen aan het gure herfstweer. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en er kunnen flinke regenbuien over ons land trekken. Het gebeurt wel eens dat we na zo een flinke regenbui meldingen krijgen van lekkages.

Het komt voor dat er tijdens een herfststorm een eenmalige lekkage wordt geconstateerd door onze huurders. Door een samenloop van windkracht, windrichting en hevige regenval lijkt het alsof er een lekkage is ontstaan, maar uit onze praktijk blijkt dat dit niet altijd het geval is.

We vinden het erg vervelend voor onze huurders als ze bellen met een dergelijke melding. Toch zetten we bij een eerste melding van lekkage door deze weersomstandigheden geen directe actie uit omdat er vaak niets te repareren valt, maar de oorzaak die samenloop van weersomstandigheden is. Wanneer we voor de tweede keer een melding krijgen van een lekkage op precies dezelfde plek ondernemen wij natuurlijk wel actie. We sturen dan als het droog is een aannemer of loodgieter het dak op om het lek te maken. Dit lijkt misschien een beetje laat, maar de reden hiervoor is dat wij van de ARBO geen mensen het dak op mogen sturen als het regent.