NIEUWS - Bruinhorsterlaan Scherpenzeel

 
Bouw woningen Bruinhorsterlaan Scherpenzeel van start

Vrijdag 8 december is de bouw van veertien woningen aan de Bruinhorsterlaan feestelijk gestart. Directeur Marian Teer van Woonstede en wethouder Tonnis van Dijk van de gemeente Scherpenzeel onthulden het bouwbord. De tien huurwoningen van Woonstede worden in december geadverteerd.

Op het terrein van de voormalige Bruinhorstschool komen tien eengezinswoningen die door Woonstede worden verhuurd. Ook komen er vier levensloopbestendige koopwoningen, ontwikkeld en te bouwen door Bouwbedrijf Kreeft. Er was een wijziging van het bestemmingsplan nodig om de bouw van deze woningen mogelijk te maken. Er zijn geen bezwaren op het plan ingediend door goed overleg met omwonenden.

Ontwerp en realisatie
Woonstede werkt samen met Bouwbedrijf Kreeft om de woningbouw te realiseren. Bouwbedrijf Kreeft ontwikkelde voor Woonstede de Flexvalleywoning, waarvan er ook in dit project tien sociale huurwoningen worden gebouwd. De Flexvalleywoning is een woning die voor de regio door lokale partijen wordt ontwikkeld en geproduceerd. Het ontwerp voor dit project komt van Buro voor Bouwkunde Scherpenzeel. De vier levensloopbestendige woningen worden door T&A van Es makelaardij verkocht. Energiezuinig en milieubewust
De woningen worden voorzien van energiezuinige installaties, zijn aardgasloos en er komen zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen goede muur-, dak- en vloerisolatie. De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) ligt voor de sociale huurwoningen op 0,2 en voor de koopwoningen op 0,4. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger het ontwerp. Marian Teer van Woonstede is hier blij mee: “De woningen worden niet alleen energiezuinig maar ook gasloos gebouwd. Ze zijn goed voor het milieu en leveren toekomstige bewoners voordeel op in de energielasten.” Wethouder Tonnis van Dijk: “De samenwerking met Woonstede is erg goed. Deze unieke locatie voor de seniorenwoningen is dichtbij voorzieningen. Bouw van tien woningen is het begin; later 32 woningen Akkerwinde.”.

De tien eengezinswoningen worden door Woonstede deze maand geadverteerd op www.huiswaarts.nu. De woningen worden voor de bouwvakantie van 2018 opgeleverd.