NIEUWS - 1 augustus 2018

Woningruil nog nooit zo makkelijk
Stel. U huurt u bij Woonstede en wil graag verhuizen omdat u toe bent aan een volgende stap. Een maatje groter, een maatje kleiner, iets wat beter bij u past. U reageert regelmatig op een vrijgekomen huurwoning, maar u komt steeds een beetje inschrijfduur ‘te kort’. Dan hebben wij goed nieuws voor u: de gratis app HuisjeHuisje vergroot uw kansen! HuisjeHuisje is de app om woningruil heel eenvoudig te maken.

Wat is HuisjeHuisje
HuisjeHuisje is een gratis app voor huurders die van woning willen ruilen. Door de app wordt het vinden van een leuk en betaalbaar huurhuis eenvoudig. U kunt snel en simpel zoeken naar een huurhuis waar u graag zou willen wonen. De app is ontwikkeld door woningcorporaties die het aanbod van betaalbare huurhuizen willen vergroten.

Hoe het werkt
U kunt de app downloaden op uw telefoon. Vervolgens voert u al uw persoonlijke gegevens in. De huurprijs, uw gezinssamenstelling, uw inkomensgegevens en alle bijzonderheden over uw woning. U plaats vervolgens mooie foto’s van uw huis, aangevuld met informatie over uw straat en buurt. Zo, uw profiel is klaar. Daarna bekijkt u de huurwoningen die te ruil worden aangeboden. Omdat u uw gegevens eerlijk heeft ingevuld, toont de app alleen huurwoningen waarvoor u in aanmerking komt. Ziet u een woning die precies bij u past? Dan kunt u de woning 'liken'. En stel dat de andere huurder uw woning ook interessant vindt, dan krijgt u allebei een bericht. Daarna kunt u een afspraak maken om elkaars woning te bekijken. Allebei nog steeds enthousiast? Dan vraagt u vervolgens toestemming aan Woonstede om te mogen ruilen. Ook de andere huurder vraagt uiteraard om toestemming bij zijn of haar verhuurder. Kloppen de gegevens en zijn alle partijen akkoord? Zet de verhuisdozen dan maar klaar!

Waarom dit initiatief
Bijna veertig procent van alle Nederlanders wil tussen nu en twee jaar verhuizen. Men wil groter wonen of juist een beetje kleiner. Geen trappen meer lopen, of juist een slaapkamer extra en een grote tuin. Door de lange wachtduur voor een huurwoning lukt het maar 1 op de 13 huurders om ook écht te verhuizen. HuisjeHuisje vergoot deze kans. HuisjeHuisje helpt je bij het vinden van een ander huurhuis! Inmiddels zijn 32 corporaties in het land aangesloten en staan 14.500 huurwoningen ‘te ruil’. 500.000 likes zijn uitgedeeld en waren er 3450 matches. Woonstede zet deze app in om de kans op een huurwoning te vergroten. Meer informatie over deze app en antwoord op de veel gestelde vragen leest u hier.