Gelderhorst, Ede

Tussen de Willy Brandtlaan en de Laan der Verenigde Naties is in september 2018 gestart met nieuwbouw. De Gelderhorst, het woonzorgcentrum voor oudere Doven, breidt de bestaande woongebouwen uit met extra appartementen en diverse andere functies. 

Woningen met zorg
Hegeman Bouwgroep uit Almelo realiseert het project. Woonstede neemt 36 huurappartementen af en verhuurt deze aan De Gelderhorst als zelfstandige huurwoningen met zorg. Op de begane grond komen zorgfuncties zoals fysiotherapie, dagbesteding en ook 7 zorgappartementen. De appartementen worden aangesloten op het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede. 

Tip: video's van de bouw
De Gelderhorst maakt tijdens het bouwproces hele informatieve filmpjes voor de bewoners. Veel van de oudere doven die in de Gelderhorst wonen kijken uit over het bouwterrein. Daarom zijn de filmpjes ook door een doventolk met gebaren gemaakt. 

Valley Center West 
De appartementen voor De Gelderhorst zijn een belangrijk onderdeel van de grotere ontwikkeling Valley Center West. Dit plan omvat behalve de uitbreiding van De Gelderhorst ook gelegenheden voor vrijetijdsbesteding, parkeerplaatsen, appartementen en andere commerciële ruimtes. Valley Center West is een ontwikkeling van W&W Vastgoed uit Ede en Ingenious Vastgoed uit Veenendaal. Meer informatie over Valley Center West is te vinden op www.valleycenterwest.nl 


 
Terug  Terug