NIEUWS - 11 maart 2020

 
Woonstede krijgt twee awards voor meest veilige liften

Woningcorporatie Woonstede kreeg uit handen van Liftinstituut twee Safety Awards. Daarmee behoren de liften die de liftmonteurs van Woonstede onderhouden tot de veiligste liften van Nederland. Woonstede won de Award zowel in de categorie lifteigenaren als in de categorie liftonderhoudsbedrijven.

Woonstede kreeg de awards uit handen van directeur John van Vliet. Het Liftinstituut verzorgt ongeveer 65% van de liftkeuringen in Nederland en is daarmee het grootste onafhankelijke keuringsinstituut. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan lifteigenaren en liftonderhoudsbedrijven die meer dan 100 liften in onderhoud of beheer hebben. Omdat Woonstede een eigen onderhoudsdienst heeft, won Woonstede beide prijzen en volgens het Liftinstituut ook nog op een bijzondere manier.

Nul afkeuringen
Directeur Van Vliet: “Nu is het al heel bijzonder dat er twee awards worden uitgereikt aan één bedrijf. Maar wat eigenlijk nog meer bijzonder is, is dat jullie de enige lifteigenaar zijn die geen enkele afkeuring had in het afgelopen jaar. Normaal ligt het gemiddelde tussen de 5,5 en 6 procent. Dat jullie scoren met 0 procent is dus uitzonderlijk goed.” Voor het toekennen van de Safety Award wordt op drie punten beoordeeld: het aantal afgekeurde liftinstallaties, het aantal keuringsrapporten met opmerkingen en het aantal goedgekeurde liften zonder opmerkingen. Woonstede heeft over 2019 nul afgekeurde installaties en het minst aantal opmerkingen.

Eigen liftmonteurs
Djihfhoe Wang is blij met de prijs en ziet het als een stukje waardering voor het werk van de twee liftmonteurs van Woonstede: Het onderhoud aan de 120 liften van Woonstede wordt door de eigen liftmonteurs gedaan. Bij andere woningcorporaties zijn dit vaak externe leveranciers. Storingen zijn er zelden, en als die er zijn, is een van beide liftmonteurs snel ter plaatse: “Onze huurders vinden het fijn om iemand van Woonstede te zien en binnen een half uur staat iemand weer buiten. We hebben al jaren 0 afgekeurde installaties en weinig storingen. Dat komt doordat we onze installaties goed kennen en goed onderhouden.”

Veilig en betrouwbaar
De beide trofeeën krijgen een mooi plekje bij Woonstede. Voor Wang blijft in zijn werk de klant voorop staan: “Onze huurders kunnen rekenen op een lift die veilig is en betrouwbaar. Dat zijn ze al 25 jaar en we werken er elke hard aan om dat zo te houden.”

Op de foto v.l.n.r.: Ronald van Londen, adviseur installaties en duurzaamheid; Djihfhoe Wang, liftmonteur; Wil Peters, liftmonteur