NIEUWS - 12 mei 2020

Bericht van Malkander: met elkaar, voor elkaar in Ede

We voelen ons prettig, veilig en sociaal in een samenleving waarin we naar elkaar omzien. Juist nu in deze coronacrisis!

Heeft u hulp nodig? Wilt u even praten? Neem contact met welzijnsorganisatie Malkander in Ede. Zij hebben ruime ervaring en kennen alle organisaties in Ede. Daarnaast hebben zij betrouwbare en getrainde medewerkers en vrijwilligers die u kunnen helpen.

Op www.malkander-ede.nl hebben zij een compleet overzicht gemaakt van alle initiatieven die er zijn in Ede en omgeving. U vindt hier ook praktische tips voor ouderen en mantelzorgers.

Malkander geeft u in ieder geval de volgende tips mee:

  • Hulp vragen is best een stap om te zetten. En toch willen wij u vragen om dat tijdig te doen! Bel met Malkander (0318-20 80 80). U bent niet de eerste die dit doet. Zij hebben betrouwbaar advies en koppelen u aan de juiste mensen. Malkander werkt samen met bijvoorbeeld Stichting Present, Netwerk Dien je Stad en Meet Inn. U hoeft dit niet alleen te doen. Durf te vragen!
  • Kijk om naar de mensen in uw straat. Als u buren voorheen wel zag, maar nu niet meer, kan dat betekenen dat iemand zich terugtrekt of erg bang is. Dat is volkomen te begrijpen. En dat geeft ook reden tot zorgen. Heeft iemand nog voldoende boodschappen en medicijnen in huis? Is iemand aan het vereenzamen? Probeer zelf contact te maken om te vragen hoe het gaat. Of bel met de medewerkers van Malkander. Malkander gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. De sociaal werkers kunnen langsgaan en vragen hoe het gaat. Uiteraard houden zij alle regels van het RIVM in acht.