NIEUWS - 11 mei 2021

Woonstede wint opnieuw Liftawards

Enorm trots zijn we op het feit dat we voor het tweede jaar op rij de Liftinstituut Safety Awards hebben gewonnen! En niet alleen dat: we wonnen weer twee awards! Woonstede kreeg de award in de categorie ‘Lifteigenaren’ en de award in de categorie ‘Liftonderhoudsbedrijven’ uitgereikt. Vorig jaar won Woonstede ook deze awards. Toen gebeurde het voor het eerst, dat één organisatie beide prijzen won. Dit jaar deden we dat dus opnieuw.

Om in aanmerking te komen voor de Liftinstituut Safety Award voor lifteigenaren, moeten eigenaren en beheerders minimaal honderd liftinstallaties laten keuren door Liftinstituut. Voor de Safety Award voor onderhoudsbedrijven geldt dat het onderhoudsbedrijf minimaal honderd liftinstallaties onderhoudt en daarbij assisteert bij de keuringen. Woonstede heeft 120 liftinstallaties in beheer én onderhoud. “Jullie hebben in 2020 nul liftafkeuringen gehad. En dat terwijl het gemiddelde op 8,7 procent zit! Naast dat jullie voor de tweede keer op rij de beide awards winnen, is dit toch echt heel bijzonder en een extra compliment waard!”, vertelt John van Vliet, directeur Liftinstituut. 

Blij maar nuchter
Naast blijheid is er vooral ook nuchterheid bij Woonstede. We vinden het geweldig dat we weer deze awards hebben gewonnen. Maar we hebben er niet extra ons best voor gedaan. Vorig jaar zeiden we al dat we in de toekomst niet veel zouden veranderen en zo denken we er nog steeds over. Het grootste deel van onze liften heeft merkonafhankelijke liftonderdelen, waardoor we zelf bepalen hoe we te werk gaan. Zo kan er snel geschakeld worden. Moet er een onderdeel besteld worden, dan is dat snel geregeld. We zijn niet afhankelijk van derden, zodat we controle houden over onze eigen installaties.

Corona geen kans in onze liften
Die onafhankelijkheid en eigen controle bleken ook vorig jaar aan het begin van de coronacrisis van pas te komen: Toen in het nieuws kwam dat aerosolen een mogelijke belangrijke wijze was van de verspreiding van corona en dat deze in een liftcabine met onvoldoende ventilatie lang blijven hangen, sloeg de onrust bij onze bewoners toe. De telefoon stond roodgloeiend met bezorgde bewoners. Wij ondernamen direct actie; binnen twee weken hadden we alle liften voorzien van een ventilatie van slechts tien euro per stuk! En het belangrijkste natuurlijk: aerosolen kregen geen kans meer te lang te blijven hangen. Dan zie je hoe belangrijk het is dat je zelf kunt bepalen welke, hoe en van welke leverancier je aanpassingen doet in je liftinstallaties. En dat je niet afhankelijk bent van een extern liftonderhoudsbedrijf. Anders hadden we nooit binnen twee weken alle 120 liften kunnen voorzien van een ventilatie.

Niet alleen nieuwe techniek aanbrengen en onderdelen vervangen zijn de redenen van ons succes. Het persoonlijke contact met de bewoners vinden we heel belangrijk en dat zullen we nooit loslaten. We hebben de mensen van het Liftinstituut die ons de awards kwamen brengen dan ook uitgezwaaid met de woorden “Tot volgend jaar!”. Daar durven we op te vertrouwen.

Op de site van het Lifinstituut staat een uitgebreid artikel over de awards en waarom we die hebben gekregen. Klik hier voor het artikel.