NIEUWS - 16 september 2021

Astrant schildert flat mooi

Dinsdag 14 september was de kick-off van een bijzonder project: de culturele jongerenorganisatie Astrant gaat een muurschildering aanbrengen op onze Van Eekelenflat. Dit gebeurt in november, onder leiding van kunstenares/muralist Nina Valkhoff. De muurschildering krijgt het thema ‘Ede en Airborne’. De kosten voor dit mooie project worden gedeeld door de provincie Gelderland, gemeente Ede, Woonstede en onze onderhoudspartner Prins Schilderwerken.

Al voor de coronacrisis heeft Astrant ons benaderd met de vraag of wij toestemming wilden geven voor een muurschildering op een hoogbouwflat. Astrant heeft hier ervaring mee, want deze creatieve broedplaats voor en door jongeren in Ede is verantwoordelijk voor meer muurschilderingen in Ede. Wij waren daar direct enthousiast over, net als de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Officiële kick-off
Bij de kick-off waren de bewoners uitgenodigd. Zij konden luisteren naar toespraken van mensen van Astrant, van de gemeente Ede en van onze directeur Marco de Wilde. Zij hebben met elkaar getoast op de start van een mooi project met een prachtig muurschildering als eindresultaat.