Elskamp


Vanaf de zomer van 2018 wordt groot onderhoud uitgevoerd aan 114 woningen in de hoogbouwflat de Elskamp in Ede Zuid. De woningen worden asbestveilig gemaakt en voldoen na het grootonderhoud qua brandveiligheid aan het Bouwbesluit Bestaande Bouw 2012. We voeren energetische maatregelen uit en vervangen we verouderde badkamers en toiletten. Voor de werkzaamheden is geen 70% regeling nodig en Woonstede vraagt geen huurverhoging van de bewoners. Aannemer HEMUBO voert het groot onderhoud, namens Woonstede, uit.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
• Vervangen mechanische afzuiging
• Vervangen radiatoren
• Isoleren van puien door het plaatsen van HR++ glas en gebruik van geïsoleerde panelen
• Vervangen van verouderde badkamers en toiletten
• Plaatsen rookmelders
• Reinigen en schilderen hele flatgebouw inclusief lifttoren
• Reinigen en schilderen centrale trappenhuis

Planning
Voor de bouwvak is begonnen met het uitboren van de ventilatiekanalen en het vervangen van de grote ramen in de woonkamer. Na de bouwvak, vanaf 20 augustus, worden de overige werkzaamheden uitgevoerd.

Kleurwijziging flatgebouw
De bewoners hebben akkoord gegeven voor een kleurwijziging van de flat. Hierbij wordt rekening gehouden met het oorspronkelijke ontwerp (landschap), maar dan in een modern jasje. De architect heeft het oorspronkelijke thema ‘landschap’ gebruikt in het nieuwe kleurontwerp. Het Nederlands landschap vertegenwoordigt hij met de kleur groen en gebruikt, net zoals het originele ontwerp, overgangen van donker naar licht. In het nieuwe ontwerp wordt dat gerealiseerd bij de voordeuren van de flat. Dit zorgt voor meer rust en een moderne uitstraling van de flat. De geel/oranje kleur van de entree komt terug in de balustrades van de verdiepingen. 
Terug  Terug