ENKA, Ede


De woonwijk ENKA is bijna af. Eén van de laatste fase is de bouw van 201 sociale huurappartementen. Het appartementengebouw is ontworpen door architectenbureau MIX architectuur. AM ontwikkelt de woningen en BAM Wonen is de aannemer. Het appartementengebouw komt naast het nieuwe station Ede-Wageningen langs de spoorlijn Utrecht/Arnhem. Er komen twee gebouwen met elk twee entree’s.

Geschiedenis ENKA
De sfeer van de vroegere kunstzijdefabriek ENKA is nog steeds voelbaar. Bestaande fabrieksgebouwen en -schoorstenen zetten de toon. De oude, getransformeerde fabriekshal met bakstenen en hoekaccenten, een monumentaal poortgebouw en lange gevels met verticale vensters heeft een karakteristieke uitstraling. De nieuwe gebouwen vormen samen een U-vorm en er wordt veel aandacht besteed aan de details van het metselwerk.

Gebouw H2 en H4
De appartementen zijn verdeeld over vijf en zes verdiepingen en zijn tussen de 60 en 85 m2. Ieder appartement heeft een inpandige berging en wordt aangesloten op het warmtenet. Beide gebouwen hebben  een ruimte voor opstelplaatsen voor scootmobielen en er komt een ruimte voor een huismeester. 
Beide gebouwen beschikken over twee hoofdentrees waar de bellentableau ’s en postkasten zich bevinden. Bij binnenkomst kom je in het trappenhuis waar je ook met de lift naar je woning kan. Aan de achterzijde waar de parkeerplaatsen worden aangelegd wordt voor de bewoners een extra  entree gerealiseerd.

Planning

De verwachting is om het tweede  kwartaal van 2021 te starten met de bouw. De bouwtijd is ongeveer 1,5 á 2 jaar. Naar verwachtingen worden de eerste sociale huurwoningen in het vierde kwartaal van 2022 opgeleverd. Wanneer de appartementen worden geadverteerd is nu nog niet bekend.
 
Terug  Terug