Ericahorst, Ede


Advertentietermijn verstreken

Tussen de Veenderweg en de Ganzeweide in Ede West wordt nieuwbouwproject Ericahorst gerealiseerd. In oktober is gestart met grondwerk en de bouw start eind oktober 2017 en wordt voor de bouwvak van 2018 opgeleverd. Het ontwerp is van AA-Architecten, dat eerder ook woningen realiseerden aan de Laan van Kernhem.

Algemene informatie

Bouwstijl en woningtypes
Het project bestaat uit drie woonblokken. Het eerste blok aan de Veenderweg heeft 8 eengezinswoningen met begane grond, verdieping en een zolder. Het blok dat aan de Ganzeweide ligt, heeft 5 eengezinswoningen. Het derde blok heeft 7 beneden- en 7 bovenwoningen.
- Situatieschets met 3 woonblokken
- Plattegronden per type

Het ontwerp van de woningen sluit aan op de naastgelegen woningen uit de jaren ’50. Aan de Valklaan en aan de Ganzeweide zijn al groenstroken met volwassen bomen aanwezig. Al dit groen geeft het wonen in dit gebied gelijk een prettig en besloten karakter. Groen zijn de woningen ook op een andere manier: verwarming en warm tapwater komt van Warmtebedrijf Ede (bio-energie). De genummerde parkeerplaatsen (zie situatieschets) rondom zullen worden toegewezen aan de woningen. 

Voorzieningen 
Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het nabijgelegen winkelcentrum Rozenplein. Aan de Veenderweg zijn ook enkele winkels en het centrum van Ede is slechts 5 minuten fietsen. De bus stopt aan de Veenderweg en station Ede Centrum is op loop- en fietsafstand bereikbaar.

Oplevering
De beneden- en bovenwoningen worden naar verwachting in juni 2018 opgeleverd. De planning is afhankelijk van het winterse weer.

Reageren
U kunt op deze woningen reageren tot 7 november 12.00 uur.

EengezinswoningenIndeling 
De eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van 106 m². De woonkamer (ca. 32 m²) staat in  open verbinding met de keuken. De keuken heeft een keukenblok van 170 cm met drie onderkasten en twee bovenkasten. Onder de trap is een bergingskast en de woonkamer heeft een deur naar de achtertuin (ca. 32 tot 50 m²). De tuin heeft een houten berging (ca. 5 m²). Aan de voorzijde is een kleine tuin, die bij woningen aan de Veenderweg is afgescheiden door een haag, de woningen aan de Ganzeweide en Valkelaan worden afgescheiden door een Delftse stoep.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers (ca. 12,8 ; 10,5 en 5,8 m²) en een badkamer. De badkamer (ca. 3,4 m²) is voorzien van douche, toilet en wastafel. Op zolder is een open ruimte (20,6 m²) met aansluiting voor de wasmachine en de mechanische ventilatie unit. Een klein dakraam geeft deze ruimte daglicht en frisse lucht. Bij hoekwoningen zijn er extra ramen in de gevel.

Overige informatie
Advertentienummer: 241700027
Huurprijs: € 592,-*
Servicekosten: € 13,36 (Veenderweg) en € 8,36 (Ganzeweide).
Let op: genoemde huurprijs geldt als de woning voor 1 juli 2018 wordt opgeleverd.

Benedenwoningen

Indeling

Het blok aan de Valklaan bestaat uit 7 beneden- en bovenwoningen. De benedenwoningen hebben een woonoppervlak van ca. 94 m². Dat is een woonkamer (ca. 35 m²) met open keuken. De keuken bestaat uit een keukenblok van 170 cm met drie onderkasten en twee bovenkasten. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers (ca. 12,1;  8,8 en 8,1 m²) en een badkamer. In de technische ruimte is een aansluiting voor de wasmachine en een mechanische ventilatie-unit. De badkamer (ca. 3,4 m²) is voorzien van douche, toilet en wastafel. Op de begane grond en op de verdieping heeft de woning radiatoren voor verwarming. Verwarming komt van Bio-energie de Vallei. De woonkamer heeft onder de trap een bergingskast en een deur naar de achtertuin (ca. 40 m²). De tuin heeft een houten berging (ca. 5 m²).

Overige informatie
Advertentienummer: 241700028
Huurprijs: € 592,-*
Servicekosten: € 8,36.  

Bovenwoningen
Indeling

Deze bovenwoningen hebben een totale woningoppervlakte van 64 m². U kunt deze woningen bereiken via een trap, er is geen lift aanwezig. De woonkamer (ca. 24 m²) staat in open verbinding met de keuken en onder de trap is een berging. De keuken heeft een keukenblok van 170 cm met drie onderkasten en twee bovenkasten. Vanuit de woonkamer is de eigen loggia bereikbaar. De vide heeft een trap naar de verdieping waar een ruime slaapkamer (ca. 17 m²) is. Ook is er de badkamer (5 m²) met ruimte voor wasmachine en droger. Verder is de badkamer voorzien van douchehoek en wastafel.

Overige informatie
Advertentienummer: 241700029
Huurprijs:€ 500,-*
Servicekosten: € 33,36
*Let op: genoemde huurprijs geldt als de woning voor 1 juli 2018 wordt opgeleverd. 

Reageren op deze woningenHoe kan ik reageren? 
Belangstellenden kunnen vanaf 24 oktober 2017 gedurende 2 weken op de woningen reageren via www.huiswaarts.nu. Woonstede is wettelijk verplicht om deze woningen passend toe te wijzen. Dit houdt in dat de huurprijs moet passen bij uw inkomen. Huishoudens met een maximaal belastbaar verzamelinkomen tot en met € 36.166,- per jaar kunnen reageren.

Wie heeft voorrang bij de toewijzing? 
1-persoonshuishoudens met een maximaal belastbaar verzamelinkomen tot en met € 22.200,- per jaar en meerpersoonshuishoudens met een maximaal belastbaar verzamelinkomen tot en met € 30.150,- per jaar hebben voorrang bij de verdeling van de woning.

Inkomensverklaring Belastingdienst verplicht
Vraag nu al de inkomensverklaring aan voor alle volwassenen in uw huishouden (behalve uw kinderen), ook wanneer die volwassenen geen inkomen hebben. Dit kan via DigiD op Mijn Belastingdienst of via de Belastingtelefoon 0800-0543.
Klik hier wanneer u wilt weten of deze woning in uw budget past. 
Terug  Terug