Gemeentelijke regelingen

Gemeente Ede

  • Is uw inkomen minder dan 130% van de bijstandsnorm? En heeft u weinig vermogen? Dan gelden er voor u aanvullende inkomensregelingen via de gemeente. Bekijk deze via Inkomensregelingen volwassenen | Gemeente Ede
  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen: Heeft u een laag inkomen of ontvangt u bijstand en heeft u geen vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Bekijk dit via Kwijtschelding gemeentelijke belastingen | Gemeente Ede
  • Maakt u zich zorgen over geld? Op deze pagina vindt u een overzicht van tips wat u zelf kunt doen en waar u hulp kunt krijgen.

Gemeente Wageningen

  • De gemeente Wageningen heeft elke week een inloop voor Geldzaken. Plan een gratis adviesgesprek in met een consulent bij u uit de buurt. Samen bekijkt u dan of u recht heeft op regelingen van de gemeente, toeslagen en een passende zorgverzekering.

Gemeente Scherpenzeel

Hulp bij geldzaken 

Niet iedereen vindt geldzaken even makkelijk. Soms is het prettig als er iemand met u meekijkt. Er is veel hulp voor geldzaken aanwezig. We zetten ze hier voor u op een rijtje.

 

 

Veel gevraagd over Gemeentelijke regelingen

Ik heb bewindvoering aangevraagd. Moet ik mijn huur en/of betalingsachterstand zelf betalen?

Algemeen

Ja. U moet dit zelf betalen totdat de bewindvoerder al uw geldzaken heeft overgenomen. 

Eerst moet de rechter een uitspraak doen over uw aanvraag. Daarna zet uw bewindvoerder alle stappen die nodig zijn om uw geldzaken te regelen.

Wat is vroegsignalering (Op Tijd Erbij)?

Algemeen

Vroegsignalering is dé manier om te voorkomen dat betalingsachterstanden verder oplopen en de problemen erger worden. Als er een betalingsachterstand is, geven zorgverzekeraars, energiebedrijven, woningcorporaties en drinkwaterbedrijven een signaal af aan de gemeente. Het team Op Tijd Erbij van de gemeente biedt bewoners met betaalachterstanden dan hulp aan.

Wat betekent dit voor u?
We zijn verplicht om een betalingsachterstand te melden bij de gemeente. De gemeente neemt contact met u op om samen met u naar een passende oplossing te zoeken.