Wat moet ik doen bij huurachterstand

Betaal de huur vóór de 5e van de maand 
Zoals in het huurcontract met u is afgesproken, betaalt u de huur van uw woning vooruit en uiterlijk op de 5e van de maand. De huur van januari moet dus uiterlijk op 5 januari op onze rekening zijn bijgeschreven. 

U kunt de huur op de volgende manieren betalen:
• U laat de huur automatisch afschrijven.
• U ontvangt een betaallink van ons waarmee u eenvoudig de huur betaalt.
• U maakt uw huur zelf over op rekening NL49INGB0004126100 t.n.v. Stichting Woonstede met in de omschrijving uw adres en huisnummer.

Wat als u niet op tijd kunt betalen?
Betaalt u de huur niet op tijd, dan stuurt Woonstede een herinnering of een aanmaning. Ontvangt u bericht over een (huur)achterstand en lukt het u niet om op tijd te betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We helpen u graag. Afhankelijk van wat er aan de hand is kunnen we kijken of we een betalingsregeling kunnen treffen, of dat het misschien beter is om hulp in te schakelen. 

Om hulp vragen is niet gek
Veel mensen vinden het moeilijk om hulp te vragen als het niet lukt om de huur te betalen. Dit kunnen we ons goed voorstellen. Maar om hulp vragen is helemaal niet gek. Betalingsproblemen kunnen iedereen overkomen. Hoe sneller u hulp zoekt, hoe sneller de problemen kunnen worden opgelost. Onze incassoconsulenten hebben dagelijks te maken met mensen die hier tegenaan lopen. Zij kunnen u helpen om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Soms is het voldoende om een betalingsregeling af te spreken of om kort uitstel van betaling te verlenen. In andere gevallen is het beter om een hulpverlenende instantie in te schakelen. 

Hulp bij schulden
Als u betalingsproblemen of schulden heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling Schulddienstverlening van de gemeente Ede. Zij geven advies en informatie om uw financiële situatie weer op orde te krijgen. Als dat niet voldoende is, stellen zij samen met u een schuldhulpverleningsplan op of voeren zij budgetbeheer. Dit brengt veel rust. Het is bekend dat het hebben van schulden veel spanning met zich meebrengt. Meer informatie over de afdeling schulddienstverlening vindt u hier. U kunt zichzelf aanmelden bij de gemeente, maar de incassoconsulenten van Woonstede kunnen u hier ook bij helpen.

Team Op Tijd Erbij
Het is een wettelijke taak van de gemeente om betaalproblemen bij mensen in een vroeg stadium op te sporen. Zo kunnen zij mensen met schulden eerder helpen en lopen betaalachterstanden niet op tot een problematische schuld. Lukt het niet om op tijd uw rekeningen te betalen, dan melden wij dat bij het Team Op Tijd Erbij van gemeente Ede. U krijgt van dit team een brief, of ze komen bij u langs. Zij helpen u om uw geldzaken weer op orde te brengen en verdere betaalachterstand te voorkomen. Als u er bezwaar tegen heeft dat wij uw gegevens delen, kunt u ons dit per e-mail laten weten.

Handig
Website Gemeente Ede Bereken uw recht
Website Gemeente Ede
Website Belastingdienst toeslagen

 
Terug  Terug