Sleuteluitgifte

Gefeliciteerd! U krijgt de sleutels van uw nieuwe woning. Maar wat komt er allemaal bij de oplevering kijken? Meer informatie vindt u hieronder.

Veel gevraagd over Sleuteluitgifte

Ik heb een vraag naar aanleiding van een controle of de oplevering van mijn woning. Waar kan ik deze stellen?

Algemeen

Neem contact op met Woonstede.

Wanneer krijg ik de sleutel van mijn nieuwe woning?

Algemeen

Bij de oplevering van uw nieuwe woning. Dit is in uw nieuwe woning. Voor de afgesproken datum ondertekent u het huurcontract en betaalt u de eerste huur. 

Het is voor ons niet altijd mogelijk om de woning direct door te verhuren als de vorige huurder de sleutels ingeleverd heeft. Soms moeten we in de woning eerst werkzaamheden doen. We nodigen u direct uit zodra bekend is wanneer de woning klaar is. 

Hoe levert Woonstede een woning aan een nieuwe huurder op?

Algemeen

De volgende uitgangspunten gelden bij het opleveren van een woning aan een nieuwe huurder:

  • De woning is helemaal kaal. Dit betekent dat de vloer, raambekleding en lampen weggehaald zijn en de woning helemaal leeg is. Als de opzichter deze zaken nog veilig vindt, mag de nieuwe huurder deze wel overnemen van de huurder die weggaat. De opzichter bespreekt dit bij de voorcontrole.
  • De keuken is vetvrij. Keukendeurtjes en keukenlades gaan soepel open en dicht.
  • De douche en het toilet zijn schimmelvrij, stofvrij en zonder zeepresten. In de douche zit geen douchecabine, behalve als de nieuwe huurder deze cabine van de vertrekkende huurder heeft overgenomen.
  • De muren zijn behangklaar. Dit betekent dat boorgaatjes worden dichtgemaakt en de muur geen donkere of felle kleuren (zoals zwart, zilver en rood) heeft. Muren hebben ook geen steenstrips. Granol of spachtelputz is wel toegestaan.
  • Het binnenschilderwerk (zoals muren, plafonds, deuren, kozijnen) is voor de huurder zelf. Ook lichte beschadigingen (tot 2 mm diep/breed) zijn voor de huurder.
  • Losse zaken in de tuin en aan de schuttingen (zoals vogelhuisjes, tuinkabouters, schilderijen) zijn weggehaald. Ook mag er niet heel veel onkruid in de tuin staan. De achterdeur moet via staptegels bereikbaar zijn. De schuur ook, als er een schuur is.
  • De gasaansluiting wordt weggehaald. Er wordt een aansluiting gemaakt voor electrisch koken. We maken standaard een 2-fasen aansluiting. Dit betekent dat u een kookplaat met een vermogen tot 7400 Watt kunt aansluiten. 

Ik heb een afspraak voor de oplevering van mijn nieuwe woning. Wat gebeurt er tijdens deze afspraak?

Algemeen

Tijdens de oplevering loopt een medewerker van Woonstede samen met u door uw nieuwe woning. Alle vragen die u heeft, kunt u stellen. Eventuele problemen of bijzonderheden aan de woning worden opgeschreven. Ook maakt de medewerker afspraken met u over werkzaamheden die misschien nog nodig zijn. De meterstanden voor gas, water en elektra worden ook opgeschreven. Tot slot krijgt u de sleutels van uw nieuwe woning.

De medewerker van Woonstede schrijft alles op in het opleverrapport. Aan het einde van de afspraak ondertekent u dit rapport. U krijgt hiervan een kopie per e-mail. De oplevering duurt niet langer dan 1,5 uur. 

Heeft u voor de oplevering nog geen handtekening op het huurcontract gezet? Dan doet u dit tijdens deze afspraak. Alle personen die op het huurcontract en andere documenten staan, moeten de documenten ondertekenen. Bijvoorbeeld een partner of iemand die bij u komt inwonen. Zorg er dus voor dat deze personen tijdens de oplevering erbij zijn.

Ik wil mijn huurcontract ondertekenen in de Woonwinkel. Kan ik daarvoor een afspraak maken?

Algemeen

Ja, dat kan. Neem contact op met Woonstede.

Ik ga binnenkort verhuizen. Moet ik mij aanmelden voor televisie, internet en telefoon?

Algemeen

Ja, u kunt u aanmelden bij een leverancier naar keuze. 

Wat moet ik meenemen als ik de sleutels van mijn nieuwe woning krijg?

Algemeen

U moet altijd een geldig legitimatiebewijs meenemen. 

Is het u niet gelukt om alle documenten digitaal te ondertekenen? Maak dan minimaal een dag van tevoen tussen 09:00 en 15:00 uur een afspraak in onze Woonwinkel om een handtekening te zetten op het huurcontract en het inkomensformulier. Komt er iemand bij u inwonen? Zorg ervoor dat deze persoon tijdens de afspraak aanwezig is, zijn of haar handtekening is nodig.

Hoeveel sets aan sleutels krijg ik bij mijn nieuwe woning?

Algemeen

Dat verschilt per huurwoning. U krijgt altijd minimaal twee sets sleutels.

Krijg ik in mijn nieuwe woning een ander slot dan de vorige bewoner?

Algemeen

Ja, we vervangen het slot voor u. We doen dit gratis.