Homepage vernieuwing Kolkakkerbuurt

Bekijk op deze pagina de woningbeschrijvingen van de nieuwbouwwoningen.

In vier stappen naar een vernieuwd tuindorp

De komende jaren wordt de Kolkakkerbuurt in vier stappen vernieuwd tot een eigentijds tuindorp. De eerste stap is de renovatie van 50 historische woningen aan de Kolkakkerweg. Deze zijn in 2019 opgeleverd. In juni 2020 starten we met de sloop van de eerste 68 woningen.

Het resultaat is dat de Kolkakkerbuurt een tuindorp is en blijft waar ook in de toekomst veel mensen met plezier kunnen blijven wonen. De huidige bewoners kunnen in hun woning blijven wonen totdat de wijkvernieuwing start en krijgen voorrang bij het kiezen van een nieuwe woning.


De gerenoveerde woningen aan de Kolkakkerweg werden in 2019 opgeleverd

Eigentijds tuindorp
In aansluiting op de architectuur van de Kolkakkerweg wordt begin 2021 gestart met de bouw van 72 nieuwbouwwoningen in tuindorpstijl. Hoe de woningen er uit gaan zien, is samen met de bewoners en omwonenden van de wijk vormgegeven in het Stedenbouwkundig Plan.Hoe komt de vernieuwde Kolkakkerbuurt er straks uit te zien?
We hebben een brochure gemaakt van de plannen, met daarin duidelijke beschrijvingen en afbeeldingen. Die geven een goed beeld van de huizen die we straks terug willen bouwen en hoe die eruit moeten komen te zien. De brochure leest u hier.

De plannen zijn besproken in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Ede. Daarna hebben we ze verspreid onder de (oud-)bewoners. Zij mogen namelijk ook reageren. 
Benieuwd naar hun reacties? Wij ook! Zodra we de reacties terug hebben en hebben verwerkt, geven we op deze site een update.

Wilt u een reactie geven op de plannen? Dat kan! Mail naar kolkakkerbuurt@woonstede.nl

Over de wijkvernieuwing is op deze website de volgende informatie te vinden:

Waarom deze wijkvernieuwing?
Planning
Nieuws
Handige documenten

 
Terug  Terug