NIEUWS - 14 juni 2016

Laatste vijf flats Burgwijk krijgen opknapbeurt
Vanaf half juni start Woonstede met groot onderhoud aan de laatste vijf portiekflats in de Burgwijk. De eerste vijf flats zijn in 2014 en 2015 opgeknapt, deels met subsidiegeld van de Provincie Gelderland. De woningcorporatie doet het dit keer alleen met eigen geld. Een grote investering, maar alle flats in de Burgwijk zien er na het onderhoud weer hetzelfde uit. En met het plaatsen van dubbel glas, betere isolatie en zonnepanelen zorgt de corporatie voor meer comfort, energiebesparing én lagere lasten voor haar huurders.

In totaal worden 132 woningen opgeknapt. Aannemer Talen Vastgoedonderhoud uit Apeldoorn is al begonnen met de voorbereidingen. Niet alleen het glas wordt vervangen, ook de verouderde keukens, badkamers en toiletten worden opgeknapt. Daarnaast krijgen de woningen nieuwe radiatoren en een nieuwe geiser. Aan de buitenkant worden de flats geïsoleerd, geschilderd en op het dak komen zonnepanelen.

Lagere woonlasten

Deze maatregelen zorgen in de eerste plaats voor meer wooncomfort en bij gelijk verbruik ook voor lagere energielasten voor de huurders en dat zonder huurverhoging. Elke woning wordt ook nog eens aangesloten op zijn eigen zonnepanelen. De opgewekte zonnestroom kan de bewoner aflezen in zijn meterkast. De elektriciteitsmeter loopt hierdoor terug. Dit scheelt de bewoners nog eens extra op hun energiekosten.