Leefbaarheidsfonds

Wij vinden het belangrijk dat u met plezier in uw buurt en woning woont. Heeft u een idee over hoe u de leefbaarheid in uw buurt kunt verbeteren? U kunt hiervoor, samen met uw buren, een plan bij ons indienen. In dit plan vertelt u ons hoe u de leefbaarheid wilt verbeteren. Bijvoorbeeld door groenonderhoud, schoonmaak van portieken, aanpak van lelijke schuttingen, kennismaking met nieuwe bewoners, of door energiebesparing.

Leefbaarheidsfonds

Om de ideeën uit te kunnen voeren heeft Woonstede het Leefbaarheidsfonds ingesteld. Via het fonds realiseren we eenmalige projecten die uw gebouw of buurt schoon, heel, veilig en duurzaam maken. Uw aanvraag maakt een grotere kans van slagen als u en uw buren daarbij ook zelf de handen uit de mouwen steken. Als uw aanvraag niet of maar voor een deel in aanmerking komt voor een bijdrage uit ons Leefbaarheidsfonds, nemen we uw aanvraag mee naar het wijkteam. In dit wijkteam werkt Woonstede samen met organisaties (zoals de gemeente en welzijnswerk) die eveneens actief zijn in uw wijk. Zo kan uw activiteit misschien alsnog door gaan.

Andere fondsen?
Heeft u er al aan gedacht om andere fondsen te vragen om een bijdrage? Enkele voorbeelden van andere fondsen zijn: Idee in uitvoering, het Oranjefonds en Jantje beton.

Inhoud van de aanvraag
Met behulp van een formulier kunt u een plan indienen bij het Leefbaarheidsfonds. Een voorwaarde is wel dat u dit plan indient samen met bijvoorbeeld andere buurtbewoners, een bewonerscommissie of een andere organisatie. Is er een bewonerscommissie bij u in de buurt? Houd deze dan op de hoogte van uw plannen.

Als wij uw aanvraag ontvangen hebben, sturen wij u een schriftelijke bevestiging. Daarna bekijken we de haalbaarheid en kosten van uw
plan en sturen we u binnen twee weken een antwoord.

Hulp nodig?
Als u bij het opstellen van uw plan tegen problemen aanloopt, helpen wij u graag verder. Hiervoor kunt u contact opnemen met de woonconsulent van uw wijk.

 
Terug  Terug