Loevestein, Ede


Het voormalig kantoorpand van de Nationale Nederlanden wordt omgebouwd naar in totaal circa 329 woningen waarvan circa 135 vrije sector huurwoningen en zorgwoningen. De overige 194 woningen zijn bestemd voor sociale huur. Door deze mix aan woningtypes wordt de locatie gezien als een inclusieve woonwijk. KUDO Bouw B.V realiseert de woningen.

Gebouw 2
Op het terrein van de Nationale Nederlanden staan drie gebouwen die worden omgebouwd. In een vierde gebouw (Gebouw 4) worden koopwoningen nieuw gebouwd. Gebouw 1 en 3 zijn gereserveerd voor de vrije sector huurwoningen en zorgwoningen. Gebouw 2, het grootste gebouw, is sinds december 2020 in eigendom van Woonstede. Er komt een huismeesterpost op de begane grond. De appartementen hebben allemaal een berging en eigen buitenruimte. Ook de woningen in het souterrain hebben een buitenruimte, de woningen op de bovenste verdieping hebben een dakterras. De woningen worden verdeeld over vijf verdiepingen: souterrain, begane grond, 1e verdieping, 2e verdieping en de 3e verdieping. De 3e verdieping wordt er nieuw op gebouwd. Op elke verdieping is rekening gehouden met scootmobielplekken. Tot slot zijn er 3 liften en 4 trappenhuizen in het gebouw aanwezig.

Circulariteit en Warmtebedrijf Ede
Het is niet de eerste keer dat Woonstede een bestaand gebouw transformeert naar woningen. Projecten zoals de Simon Stevinkazerne (40 appartementen) en Zuidplein (25 appartementen) gingen vooraf aan dit project. Project Zuidplein werd gerealiseerd door Frank van Woerden Vastgoed. Sinds kort heten zij KUDO Bouw B.V. Door gebouwen te transformeren wordt aandacht besteed aan circulariteit. Alle appartementen worden aangesloten op het stadwarmtenet van Warmtebedrijf Ede. 

Planning
De bouw is gestart. De bouwtijd is 1,5 jaar. Naar verwachting worden de sociale huurwoningen in november 2022 opgeleverd. Wanneer de appartementen worden geadverteerd is nu nog niet bekend.
 
Terug  Terug