Seniorenadvies

Wonen naar je zin

Bent u 55 jaar of ouder? Dan kijken we graag met u naar de mogelijkheden, zodat u kunt wonen op een manier die bij u past. Nu en in de toekomst. In uw huidige woning of in een andere woning. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Gerelateerde vragen

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden?

Algemeen

Nee, u kunt alleen reageren op woningen die voor u passend zijn. Dit wordt bepaald door uw inkomen en huishoudgrootte (met hoeveel mensen u in huis woont). Het is belangrijk om dit goed in te vullen op Huiswaarts.nu bij 'Mijn pagina' onderwerp 'Mijn profiel' bij 'Huishoudsamenstelling en inkomen'. Op deze manier ziet u alleen de woningen waarop u kunt reageren.

Meer over dit onderwerp

Ik heb praktische hulp nodig. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Er zijn in Ede een aantal vrijwilligersorganisaties waar u, onder voorwaarden, kunt aankloppen voor praktische hulp.

Woonstede werkt veel samen met Malkander, Stichting Present en Dien je stad. Lees hieronder waarmee deze organisaties u kunnen helpen:

Malkander 
Bij Malkander kunt u kosteloos terecht voor een luisterend oor. Malkander werkt mee aan een positieve samenleving. Ze ondersteunt, versterkt en verbindt mensen in de gemeente Ede. Malkander biedt buurtbemiddeling, ondersteunt bij leefbaarheid activiteiten en helpt als mensen hulp nodig hebben. 

Netwerk Dien je Stad
Bij Netwerk Dien je Stad zetten jongeren zich in om kwetsbare en eenzame stadsgenoten te helpen. Ze bieden u een luisterend oor en helpen u met klussen waar u zelf de financiele middelen niet voor heeft. U kunt zich zelf kosteloos aanmelden. Meer over Netwerk Dien je Stad leest u hier

Stichting Present
Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. 

Alleen een professional kan u aanmelden bij Stichting Present. Hiervoor gelden de onderstaande voorwaarden: 

  • U heeft onvoldoende financiële middelen.
  • U bent bereid om op de dag van het project aanwezig te zijn en mee te doen.
  • Een ontmoeting tussen u en vrijwilliger is een wezenlijk onderdeel van het project.

Meer over dit onderwerp

Ik sta op de wachtlijst voor de Parklaan/Dorpsstraat in Scherpenzeel, kunt u aangeven wat de status hiervan is?

Algemeen

Nee, dit kunnen we niet. Uw positie op de wachtlijst kan dagelijks veranderen. Dit komt omdat bij iedere nieuwe aanmelding de posities kunnen veranderen.

In deze tabel staat in welke volgorde de appartementen toegewezen worden.

Meer over dit onderwerp

Hoe kan ik mij inschrijven voor de Parklaan of Dorpsstraat in Scherpenzeel?

Algemeen

Vul het inschrijfformulier in en lever deze bij ons in.

Heeft u vragen? Neem contact op met Woonstede.

Hoe gaat het reageren op een woning via Huiswaarts.nu?

Algemeen

Als u ingeschreven staat als woningzoekende bij Huiswaarts.nu kunt u reageren op woningen (huur en koop).

U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U ziet de woningen die voor uw huishouden en inkomen geschikt zijn. Met het filter kunt u verder zoeken. Bijvoorbeeld op woningen in een bepaalde wijk, tot een bepaalde huurprijs of een seniorenwoning.

U mag maximaal drie actuele reacties op een sociale huurwoning op Huiswaarts.nu hebben. Dit zijn reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet voorbij is. Let goed op de sluitingsdatum van de advertentie en de voorwaarden. 

Wilt u meer weten? Ga dan naar Huiswaarts.nu.

Meer over dit onderwerp

Kan iemand die jonger is dan 55 jaar een seniorenwoning krijgen?

Algemeen

Ja, dat kan. We proberen altijd eerst iemand te vinden die 55 jaar of ouder is. Maar als dat niet lukt kan het zijn dat een jonger iemand de woning gaat huren.

Meer over dit onderwerp

Ik heb gelezen over de verhuiscoach van de Provincie Gelderland. Wat kan zij voor mij betekenen?

Algemeen

De verhuiscoach helpt 55-plussers die willen verhuizen naar een woning die beter bij hun woonwensen past. De verhuiscoach denkt met u mee over uw huidige woonsituatie en toekomstige woonwensen. Bijvoorbeeld kleiner, gelijkvloers of dichter bij voorzieningen wonen. De verhuiscoach geeft u advies en ondersteuning op maat.

Voorwaarden en verhuisvergoeding
De verhuiscoach is bedoeld voor huurders van een sociale huurwoning in de provincie Gelderland die nog niet verhuisd zijn. Daarnaast is er een verhuisvergoeding beschikbaar voor huurders die met steun van de verhuiscoach doorstromen van een sociale huurwoning naar een beter passende huurwoning. Het gaat dan om een eenmalige vergoeding van € 2.000 als tegemoetkoming in de verhuiskosten. 

Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden van de verhuisvergoeding van de provincie Gelderland.  

Advies
Woonstede vindt het belangrijk dat u woont, op een manier die bij u past. Nu en in de toekomst. In uw huidige woning of in een andere woning. Kijk hier of de verhuiscoach u met uw woonwensen verder kan helpen. 

Verhuurt Woonstede seniorenwoningen?

Algemeen

Ja, we hebben veel seniorenwoningen. Dit zijn woningen voor personen van 55 jaar en ouder die we verhuren aan huishoudens van maximaal twee personen.

Op verschillende, prachtige plekken in Ede en omgeving kunt u zelfstandig wonen met alle voordelen van een seniorenwoning. Denk maar aan een galerij zonder drempels, een gezamenlijke recreatieruimte en parkeerplek voor een eventuele scootmobiel. Meestal is er een actieve bewonerscommissie die leuke activiteiten organiseert.

Reageren op een woning doet u via Huiswaarts.nu.

Meer over dit onderwerp

Ik zoek een huurwoning, hoe werkt dat?

Algemeen

We adverteren onze huurwoningen op Huiswaarts.nu. Als u ingeschreven staat als woningzoekende kunt u reageren op woningen.

U logt in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U ziet de woningen die voor uw huishouden en inkomen geschikt zijn. Met het filter kunt u verder zoeken. Bijvoorbeeld op woningen in een bepaalde wijk, tot een bepaalde huurprijs of een seniorenwoning.

U mag maximaal drie actuele reacties op een sociale huurwoning op Huiswaarts.nu hebben. Dit zijn reacties op woningen waarvan de reactietermijn nog niet voorbij is. Let goed op de sluitingsdatum van de advertentie en de voorwaarden.

Als de sluitingsdatum van de woning voorbij is stuurt Huiswaarts.nu de eerste vijf kandidaten een e-mail met meer informatie.

Wilt u meer weten? Ga dan naar Huiswaarts.nu.

Meer over dit onderwerp