Hoe het werkt

Als u gaat verhuizen hoort u de woning schoon, heel, veilig en compleet op te leveren. Roerende goederen moeten worden verwijderd, tenzij ze door de volgende huurder worden overgenomen. Wacht daarom niet met het opzeggen van uw woning tot het laatste moment. Hoe eerder Woonstede op de hoogte is van uw huuropzegging, hoe groter de kans dat eventuele overname van roerende goederen (zaken die niet direct bij de woning horen zoals vloerbedekking, gordijnen, etc.) op tijd geregeld kan worden met een nieuwe huurder.

Bezichtiging door nieuwe huurder
Wanneer u de huur heeft opgezegd, bieden wij de woning opnieuw aan. Een nieuwe huurder neemt vervolgens contact op met u op om de woning te komen bekijken. U bent verplicht mee te werken aan het bezichtigen van uw woning door de volgende bewoner.

Afsprakenlijst
U kunt met elkaar afspraken maken over de overname van roerende goederen. Deze afspraken legt u vast met een afsprakenlijst. Dit noemen wij een overdrachtsverklaring. Deze verklaring moet u, gelijktijdig met de sleutels, bij de eindcontrole van de woning overhandigen aan de mutatieopzichter. U laat de overgenomen goederen achter in de woning.

 
Terug  Terug