Parklaan, Scherpenzeel


Aan de Parklaan in het centrum van Scherpenzeel komen 24 appartementen te staan. Het ontwerp komt van Synargio architecten. Aannemer Zegers realiseert de woningen. De appartementen liggen naast het woonservicegebouw Huis in de Wei. Zorggroep ENA biedt vanuit dit gebouw indien gewenst zorg en dienstverlening.

Bekijk hier het filmpje hoe de woningen er aan de buitenkant uit komen te zien. Gemaakt door Synargio Architecten Ede.

Appartementen
Het gebouw heeft drie woonlagen en is voorzien van een lift. De appartementen hebben een grote slaapkamer, een grote en rolstoelvriendelijke badkamer, zijn drempelloos en hebben een inpandige berging. In de berging komt een oplaadplek voor een scootmobiel en vanuit de berging is de woning te betreden. Daarnaast is er de mogelijkheid om een gedeelte van de woonkamer af te schermen voor een logeer- of hobbykamer. De balkons kijken uit over de vijver aan de Parklaan.

Duurzaam en energiebesparend
De appartementen worden energiezuinig. Hierdoor vallen de servicekosten voor huurders laag uit. De appartementen zijn aardgasloos, dit zorgt er voor dat er alleen elektrisch gekookt kan worden. Daarnaast komt het dak vol te liggen met zonnepanelen en water-luchtwarmtepompen. Deze energiezuinige installaties zorgen voor warmte en warm water in de appartementen. Ieder appartement krijgt tussen de zes en negen zonnepanelen. 

Plattegronden
Bekijk via deze link de plattegronden per bouwnummer.

Planning
Half februari werd er een startbouw evenement georganiseerd waarbij het bouwbord werd onthuld. Meer over dit evenement leest u hier. De appartementen worden, onder voorbehoud, in december 2018 opgeleverd.

Toewijzingsregels
De gemeente Scherpenzeel heeft het gebied in de omgeving van 'Huis in de Wei' aangewezen als woonzorgzone. De gemeente heeft besloten om de nieuw te bouwen woningen binnen de woonzorgzone bij wijze van experiment te verdelen via de hieronder genoemde methodiek. Voorrang wordt verleend aan kandidaten vanuit Sociaal Plan Weijdelaer, en huishoudens die momenteel geïndiceerd zijn voor een aanleunwoning in 'Huis in de Wei'.

Volgorde van toewijzing
Voor de toewijzing van de overige appartementen heeft de gemeente Scherpenzeel de volgende volgorde vastgesteld:

1. Inwoners Scherpenzeel met een medische- en/of zorgindicatie;
Wachtlijstbeheer Woonstede. 
Rangorde: datum afgifte indicatie, bij gelijke datum leeftijd.


2. Inwoners Scherpenzeel, 70+, die een huurwoning achterlaten;
Advertentie via Huiswaarts. 

3. Inwoners Scherpenzeel, 70+, die een koopwoning achterlaten; 
Advertentie via Huiswaarts. Rangorde: woonduur huidige woning.

4. Overige woningzoekenden met een medische- en/of zorgindicatie; 
Wachtlijstbeheer Woonstede. 
Rangorde: datum afgifte indicatie, bij gelijke datum leeftijd.


5. Overige woningzoekenden, 60 jaar of ouder. 
Advertentie via Huiswaarts rangorde conform criteria regionaal systeem.

Interesse in een appartement?
Woningzoekenden met een medische- en/of zorgindicatie (groep 1 en groep 4) kunnen zich tot 31 augustus 2018 inschrijven als kandidaat. Inschrijven kan elke dinsdag in de Woonwinkel van Woonstede aan de Dorpsstraat 234 te Scherpenzeel tussen 13:30 uur en 16:00 uur. In juni en juli is een medewerkster van Zorggroep ENA aanwezig bij het spreekuur in de Woonwinkel Scherpenzeel. U kunt bij haar terecht voor hulp bij het aanvragen van een zorgindicatie. Om een urgentie aan te vragen komt u ook langs de Woonwinkel Scherpenzeel.

Indicaties aanvragen:
• Een WMO-indicatie voor huishoudelijke hulp en/of dagopvang vraagt u aan bij de WMO afdeling van de Gemeente Scherpenzeel. De behandeling en beoordeling van uw aanvraag wordt gedaan door de klantmanagers WMO. Zij zijn dagelijks van 09.00 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 033-277 23 24.
• Voor een zorgindicatie of hulp bij persoonlijke verzorging kunt u terecht bij de betreffende zorgverlener.
• Een medische-indicatie vraagt u aan via Woonstede. De aanvraag wordt doorgezonden naar het Vierde Huis, zij behandelen en beoordelen de aanvragen namens de gemeente Scherpenzeel. Om een medische indicatie aan te vragen bezoekt u de Woonwinkel Scherpenzeel.

Wanneer u zich wilt inschrijven, vragen wij u: 
• Er voor te zorgen dat u als woningzoekende ingeschreven staat bij Huiswaarts.nu;
• Het inschrijfformulier Parklaan-Dorpsstraat volledig in te vullen;
• Een (kopie van) rechtsgeldig vastgestelde WMO-, medische- of zorgindicatie bij te sluiten.

Na 31 augustus worden de appartementen allereerst toegewezen aan kandidaten uit groep 1. Eventueel resterende appartementen worden via Huiswaarts.nu aangeboden aan resp. kandidaten uit groep 2 en groep 3. Vervolgens wordt gebruik gemaakt van de kandidatenlijst groep 4 en vervolgens groep 5.Bekijk hier de flyer over project Parklaan.


 
Terug  Terug