Simon Stevinkazerne, Ede


De advertentietermijn is gesloten 
Op de Simon Stevinkazerne staan twee kazernegebouwen die eigenlijk gesloopt zouden worden. Woonstede heeft initiatief genomen om de kazernes te kopen en te verbouwen tot appartementengebouwen met in totaal 40 appartementen. 
Geschiedenis
De kazernes zijn ontworpen in 1930 door kapitein der genie A.G.M. Boost. In het hele land zijn kazernes gebouwd met hetzelfde ontwerp. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de kazerne vooral verbindingsdienstopleidingen gehuisvest. De twee gebouwen die Woonstede transformeert, gebouw 69 en 70, zijn gelukkig bespaard gebleven van sloop. Na de transformatie krijgen de gebouwen een monumentale status toegewezen.

AppartementenHet gaat om 40 appartementen met berging en privé buitenruimte of balkon met een huurprijs van €597,29. De appartementen worden aangesloten op het warmtenet en zijn aardgasloos. Dat betekent dat u alleen elektrisch kunt koken. Op het dak worden zonnepanelen aangesloten. De energie die wordt opgewekt wordt gebruikt voor de verlichting van algemene ruimtes en de lift. 

Woningtypen
Er zijn vijf woningtypen: gelijkvloerse driekamerappartementen (type 1), vierkamermaisonnettes (type 2), driekamermaisonnettes (type 3), maisonnette met aparte ingang (type 4) en een gelijkvloers tweekamerappartement (type 5). 
De woningen op de begane grond hebben een privé buitenruimte in plaats van een balkon. Ieder appartement heeft een eigen berging. De bergingen op de begane grond en 1e verdieping variëren tussen 5 m² en 7 m². De bergingen op de 2e verdieping zijn groter en variëren tussen de 11 m² en 18 m². Voor de appartementen op de 1e en 2e verdieping is er op de begane grond een inpandige fietsenstalling. Rijwielen mogen niet op de 1e en/of 2e verdieping gestald worden. 
Elk appartement heeft in de keuken een keukenblok van 170 cm met twee bovenkasten en drie onderkasten. De badkamer is betegeld tot aan het plafond en het toilet is betegeld tot ca. 1,20 meter en voorzien van fontein. 
De woningtypen en bouwnummers zijn in gebouwen 69 en 70 identiek.

Overige informatie
Huurprijs: €597,29
Servicekosten: €28,11*
*(Dit is voor schoonmaak, glasbewassing, stroom algemene ruimtes, tuinonderhoud en glasfonds)


Parkeren
Tussen de gebouwen wordt een gemeenschappelijk parkeerterrein aangelegd. Het parkeerterrein langs gebouw 70 is een openbare parkeerplaats.

Tekeningen
Met behulp van de situatieschets kunt u zien hoe de appartementen zijn verdeeld. U kunt per bouwnummer de plattegronden bekijken. De bouwnummers en woningtypen van gebouwen 69 en 70 zijn identiek. Alleen de privé buitenruimte van de bouwnummers 1 t/m 5 op de begane grond van gebouwen 69 en 70 zijn verschillend in grootte.

Type 1: Driekamerappartement (bouwnummers 1 t/m 5, 8 t/m 12, 14, 16 t/m 18)
Deze appartementen zijn gelijkvloers. De woningen op de begane grond (nummer 1 t/m 5 en 8) hebben een privé buitenruimte (tussen 33 m² en 74 m²), de rest van de appartementen hebben een balkon (tussen de 5 m² en 7m²). De woonkamer van ca. 24 m² staat in open verbinding met de keuken. Het appartement heeft twee slaapkamers (ca. 15 m² en ca. 10 m²) en een badkamer (4 m²) met een apart toilet. Bouwnummer 8 heeft de berging op de 1e verdieping, de andere bergingen zitten op dezelfde verdieping als de bijbehorende appartementen.

Type 2: Vierkamermaisonnettes (bouwnummers 19 en 20)
De maisonnettes bestaan uit twee woonlagen die in verbinding staan met een trap. Woningtype 2 heeft een balkon (8 m² en 6 m²) dat bereikbaar is via de bovenste verdieping. Bouwnummer 19 heeft een woonkamer van 28 m², de woonkamer van bouwnummer 20 is 27 m². Beide woonkamers staan in open verbinding met de keuken. De maisonnettes hebben drie slaapkamers en een badkamer van ca. 5 m². De oppervlaktes van de slaapkamers van bouwnummer 19 zijn 14 m², 13 m² en 8 m². Van bouwnummer 20 zijn de oppervlaktes van de slaapkamers 18 m², 14 m² en 8 m². Woningtype 2 heeft zowel beneden als boven een toilet.

Type 3: Driekamermaisonnette (bouwnummer 6)
Deze maisonnette bestaat uit twee woonlagen die in verbinding staat met een trap. Dit type heeft een privé buitenruimte van 51 m² met een aparte woonkamer (15 m²) en keuken (9 m²). De maisonnette heeft twee slaapkamers van allebei 10 m². De badkamer van 5 m² bevindt zich op de bovenste verdieping, met een apart toilet beneden. 

Type 4: Maisonnette met aparte ingang (bouwnummer 7)
Deze maisonnette heeft een aparte ingang en kan dus ook gezien worden als een klein eengezinshuis. Dit is een zelfstandige grondgebonden woning en heeft niets gemeenschappelijks met de rest van het gebouw. Dit is ook de reden dat de servicekosten afwijken van de andere woningtypen, de huurprijs is hetzelfde. Dit type heeft een woonkamer van 24 m² dat in open verbinding staat met de keuken en heeft een privé buitenruimte van 33 m². De maisonnette bestaat uit twee woonlagen en heeft een inpandige berging van 4 m². Op de bovenste verdieping zijn er twee slaapkamers van 17 m² en 7 m² en een badkamer van 4 m². Het toilet bevindt zich op de onderste woonlaag.

Overige informatie
Dit type heeft afwijkende servicekosten ten opzichte van de andere woningtypen.
Servicekosten: € 13,86*
*(Dit is voor tuinonderhoud en glasfonds)


Type 5: Tweekamerappartement (bouwnummer 13 en 15)
Deze appartementen zijn gelijkvloers en hebben een balkon van 5 m² en 7 m². De woonkamer (28 m² en 20 m²) staan in open verbinding met de keuken. Het appartement heeft één slaapkamer van 21 m² en een badkamer (6 m² en 3 m²) met een apart toilet.

Reageren op deze woningenWie kunnen reageren?
Woonstede is wettelijk verplicht om vrijkomende woningen passend toe te wijzen. Huishoudens met een maximaal belastbaar verzamelinkomen tot en met € 36.798,- per jaar kunnen reageren.

Wie heeft voorrang bij de toewijzing?
1-persoonshuishoudens met een maximaal belastbaar verzamelinkomen tot en met € 22.400,- per jaar en meerpersoonshuishoudens met een maximaal belastbaar verzamelinkomen tot en met € 30.400,- per jaar hebben voorrang bij de verdeling van de woning.

Inkomensverklaring Belastingdienst verplicht
Vraag nu al de inkomensverklaring aan voor alle volwassenen in uw huishouden (behalve uw kinderen), ook wanneer die volwassenen geen inkomen hebben. Dit kan via DigiD op Mijn Belastingdienst of via de Belastingtelefoon 0800-0543.

Planning
De oplevering van gebouwen 69 en 70 zijn onder voorbehoud in het eerste kwartaal van 2019. Vanaf 11 juni tot en met 25 juni 2018 12.00 uur werden de appartementen geadverteerd op huiswaarts.nu. Aannemer Reinbouw realiseert de appartementen en architectenbureau A&R10 heeft het ontwerp gemaakt.


Over dit project was op 16 februari een live uitzending op Facebook. U kunt deze hier terugkijken (vergeet niet uw geluid aan te zetten):

Bekijk hier een mooie sfeerimpressie van hoe de kazernegebouwen er nu uit zien.


 
Terug  Terug