NIEUWS - 7 maart 2016

Theatershow maakt indruk op bewonerscommissies
Woonstede nodigt al haar bewonerscommissies een keer per jaar uit voor een themabijeenkomst. Afgelopen donderdag was het thema ‘meebewegen met veranderingen’.  Buurtbemiddeling was aanwezig met de interactieve theatershow over dit onderwerp. De nagespeelde situaties maakten heel wat los bij de aanwezigen.

Veranderende samenleving
“Onze samenleving verandert”, vertelt Ellen Groenestein, één van de woonconsulenten bij Woonstede. “Mensen moeten zelfredzamer zijn en eerder een beroep doen op hun eigen omgeving in plaats van op professionele zorg. Ook de omgang tussen bewoners verandert. Veel zijn bezig met overleven en niet met hun woonomgeving. We zien steeds vaker dat bewoners een korter lontje hebben, ze sneller oordelen en minder accepteren waardoor er vaker burenconflicten ontstaan. Reden genoeg om Buurtbemiddeling deze avond een grote rol te geven”. 

Theatershow
Buurtbemiddeling Ede bestaat dit jaar 10 jaar en om dat te vieren ontwikkelden ze een interactieve theatershow waarbij situaties die het publiek meemaakten nagespeeld en besproken worden. Zo werd er bijvoorbeeld bemiddeld tussen een vermoeide verpleegster en een luidruchtige klusser. 

Buurtbemiddeling 10 jaar
Gecertificeerde vrijwilligers van Buurtbemiddeling Ede bemiddelen al 10 jaar succesvol bij geluidsoverlast, pesterijen of harde muziek tussen buren en buurtbewoners. Doel is om ruziënde partijen weer aan de praat te krijgen en zelf een oplossing te laten bedenken, zonder dat het conflict escaleert en politie en justitie ingeschakeld worden. Buurtbemiddeling Ede is onderdeel van Malkander (voorheen Welstede) en bereikbaar via buurtbemiddeling.ede@malkander-ede.nl.