Toestemming veranderen woning

Wilt u uw huis verbouwen of veranderen, bijvoorbeeld het verwijderen van een binnenmuur, vervangen van het aanrechtblad in de keuken of het leggen van plavuizen, dan heeft u toestemming van Woonstede nodig. Dat doen we om de kwaliteit van de veranderingen te bewaken en om te weten wat in welke woning veranderd is. Bepaalde veranderingen hoeft u alleen te melden. Staat uw verandering daar niet bij, dan heeft u toestemming nodig. Na ons akkoord mag u beginnen aan de klus.

Formulier 
Vul online het formulier in om toestemming te krijgen. Vervolgens neemt onze opzichter contact op om de werkzaamheden en de voorwaarden te bespreken. Geeft hij u toestemming, dan mag u gaan verbouwen. Is de klus gereed, meld dit bij ons. De opzichter maakt een afspraak met u om de verbouwing te controleren.


Veranderingen waar geen melding of toestemming voor nodig is
Voor een aantal veranderingen heeft u geen toestemming nodig. Als u het goed aanbrengt, mag het blijven zitten. Dit beoordeelt onze opzichter als u de huur opzegt. Onderstaande veranderingen/klussen hoeft u niet te melden of heeft u geen toestemming nodig: 

Behang, granol, spachtelputz, structuurverf (korrelgrootte maximaal 3 mm), spuitwerk, houten schrootjes op de wand, steenstrips. Extra telefoon of CAI aansluiting en buitenverlichting

Vergunning overheid
Controleer of u naast toestemming van Woonstede ook een vergunning nodig heeft van de overheid bij www.omgevingsloket.nl. Heeft u een vergunning nodig, vraag deze dan aan. 

Verhuizen
Als u gaat verhuizen, moet de woning in goede en verhuurbare staat worden opgeleverd. De veranderingen worden bij het verlaten van de woning automatisch de verantwoordelijkheid van Woonstede. Dat is wettelijk zo geregeld. Vandaar dat wij willen weten wat u verandert om zo de kwaliteit van onze woningen te bewaken. 
 
Terug  Terug