Melden veranderen woning

Wilt u veranderingen aanbrengen in uw woning, binnen of buiten, of in uw tuin? Dat kan, ook als u een huis van Woonstede huurt. Bepaalde veranderingen moet u melden en voor andere veranderingen of verbouwingen heeft u toestemming nodig van Woonstede. Wij stellen namelijk een aantal voorwaarden. Voor wand- of vloerisolatie, dubbel glas of een CV-installatie kunt u bij Woonstede terecht.

Melden
Voor eenvoudige veranderingen, zoals het leggen van laminaat, vervangen aanrechtblad of plaatsen van houten schrootjes, heeft u geen toestemming nodig. U moet het wel melden aan ons. Het invullen van het formulier en het accepteren van onze voorwaarden is voldoende om direct aan de klus te beginnen.

Formulier melden veranderen woning

Toestemming
Wilt u uw huis verbouwen of veranderen, bijvoorbeeld het verwijderen van een binnenmuur of het leggen van plavuizen, dan heeft u toestemming van Woonstede nodig. Dat doen we om de kwaliteit van de veranderingen te bewaken en om te weten wat in welke woning veranderd is. 

Formulier toestemming veranderen woning

Woonstede verandert
Wilt u wand- of vloerisolatie, dubbel glas of een CV-installatie, maar heeft u hiervoor de technische kennis niet? Woonstede doet dit graag voor u. U kunt deze zaken aanvragen via de link hieronder. Wij beoordelen uw aanvraag en u ontvangt een kostenopgave. Bijkomend voordeel is dat Woonstede het onderhoud voor u uitvoert en dat u uw woning niet terug hoeft te brengen in de oude situatie als u gaat verhuizen. 

Formulier Woonstede verandert

Voorwaarden
Lees voor het accepteren goed onze voorwaarden. Dit voorkomt vervelende situaties en onnodige kosten als u gaat verhuizen of als uw buren overlast ervaren.

Veranderingen waar geen melding of toestemming voor nodig is
Voor een aantal veranderingen heeft u geen toestemming nodig. Als u het goed doet, mag het blijven zitten. Dit beoordeelt onze opzichter als u de huur opzegt. Onderstaande veranderingen hoeft u niet te melden of heeft u geen toestemming nodig: 

Behang, granol, spachtelputz, structuurverf (korrelgrootte maximaal 3 mm), spuitwerk, houten schrootjes, steenstrips. Extra telefoon of CAI aansluiting en buitenverlichting

Vergunning overheid
Controleer of u een vergunning nodig heeft van de overheid bij www.omgevingsloket.nl. Heeft u een vergunning nodig, vraag deze aan. 

Verhuizen
Als u gaat verhuizen, moet de woning in goede en verhuurbare staat worden opgeleverd. De veranderingen worden bij het verlaten van de woning automatisch de verantwoordelijkheid van Woonstede. Dat is wettelijk zo geregeld. Vandaar dat wij willen weten wat u verandert om zo de kwaliteit van onze woningen te bewaken. 

U mag bij verhuizing de verandering ‘meenemen’. U moet dan wel de woning in oorspronkelijke staat terugbrengen. Als u bijvoorbeeld uw keuken meeneemt, moet u een keuken plaatsen die gelijkwaardig is aan de oorspronkelijke keuken. Let wel; u kunt de volgende bewoner nooit verplichten te betalen voor veranderingen die u heeft aangebracht.  
Terug  Terug