29 eengezinswoningen in de Uitvindersbuurt


Eengezinswoningen aan de Huygensstraat 

De advertentietermijn is verstreken. 
Tussen de Nieuwe Maanderbuurtweg en het Huygenspark in de Uitvindersbuurt is de bouw van veld D (Parkrand) in volle gang. Er komen 29 eengezinswoningen en 24 appartementen. Het ontwerp is van Synargio Architecten uit Ede. Het project wordt gebouwd door Plegt-Vos die zelf ook 9 woningen verkoopt. In deze advertentieperiode (12 tot 26 maart) worden alleen de eengezinswoningen geadverteerd. De appartementen worden naar verwachting in de eerste twee weken van april geadverteerd.

Duurzaamheid
Alle woningen worden gasloos gebouwd. De woningen worden aangesloten op het duurzame warmtenet van het Warmtebedrijf Ede. Daarnaast worden de woningen voorzien van erg goede isolatie (zoals driedubbel glas) en zonnepanelen.

De Uitvindersbuurt
De Uitvindersbuurt is een moderne gezinsvriendelijke wijk in Ede Zuid. De wijk ontleent zijn naam aan de straten die verwijzen naar beroemde Uitvinders als Christiaan Huygens, Thomas Edison en Antonie van Leeuwenhoek. Veld D is één van de laatste nieuwbouwprojecten die Woonstede in deze wijk realiseert. Elders in de wijk wordt ook gebouwd aan De Blokken.

Over dit project was onlangs een live uitzending op onze website. U kunt deze hier terugkijken (vergeet niet uw geluid aan te zetten):
Voorzieningen

In de hele wijk zijn hofjes en plaatsen aangelegd waar kinderen kunnen spelen of waar u even rustig kunt zitten. U hoeft niet ver voor de boodschappen, de sport of voor school. Zo zijn het ziekenhuis Gelderse Vallei en de huisartsenpost bijvoorbeeld vlakbij. Ook grote supermarkten zoals de Albert Heijn XL en de Aldi zijn in de buurt, evenals een drogisterij, bouwmarkten, sportscholen een apotheek en een wijkcentrum, De Meerpaal. Centraal in de wijk is het Huygenspark met speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden.

Woningtypes
Om te kunnen reageren op het type van uw keuze, kun u het beste eerst de situatieschets bekijken waarop de verschillende types staan aangegeven. Er zijn 8 verschillende woningtypes. Deze kunt u zien in het overzicht met de woningplattegronden. Elke woning heeft een eigen bouwnummer (BNR). Verder geldt voor elke woning dat de keuken een keukenblok heeft van 170 cm met twee bovenkasten en 3 onderkasten. Houdt u rekening met elektrisch koken. Alle woningen hebben vloerverwarming en de badkamers zijn voorzien van douche, toilet en wastafel en de douchehoek is betegeld tot aan het plafond. Op de zolder is de warmte terugwin-installatie en de omvormer voor de zonnepanelen.


Impressie van woningen aan de Doornlaan (type 1)

Eengezinswoning type 1
Woningtype 1 bestaat uit 21 woningen aan de Doornlaan en de Huygensstraat. Type 1b heeft een gespiegelde plattegrond van type 1.  

Indeling type 1
De eengezinswoningen hebben een woonkamer (ca.  33 m²) met open keuken. De woonkamer heeft onder de trap een bergingskast en een deur naar de tuin (ca. 60 tot 120 m²). De tuin is aan de achterzijde afgesloten door een hekwerk en een houten berging (ca. 5,9 m²). Aan de voorzijde is een  tuin (21 tot 23 m²), afgescheiden door een haag. De hoekwoning met bouwnummer 1 heeft een tuin van 34 m².

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers (ca. 13,7 , 11,7 en 3,2 m²) en een badkamer(ca. 4,3 m²). Op zolder is een onbenoemde ruimte (16,2m²). Een dakraam geeft deze ruimte daglicht en frisse lucht.

Eindwoning type 2
Woningtype 2 bestaat uit 3 woningen (BNR 7, 9 en 42) aan het eind van de rij. De woningen zijn opvallend in hun vorm en uitstraling doordat de woningen in de breedte zijn gebouwd en beschikken over een driehoekige tuin. Bouwnummer 9 en 42 hebben een gespiegelde plattegrond van BNR 7.

De woningen hebben een woonkamer (ca. 36 m²) met open keuken. De woonkamer heeft onder de trap een bergingskast en een deur naar de tuin (ca. 76 tot 93 m²). De tuin is aan de achterzijde afgesloten door een hekwerk en daar is ook een houten berging (ca. 5,9 m²). Aan de voorzijde is een  tuin, afgescheiden door een haag.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers (ca. 12,5 , 6,4 en 6 m²) en een badkamer(ca. 4,8 m²). Via een vlisotrap is de zolder (5,5 m²) bereikbaar die gebruikt kan worden als bergruimte.


Artist impression. Rechts op de hoek: type 3, links daarnaast (tweede deur) type 2 en daarnaast (okergeel) type 1

Hoekwoning type 3 
Woningtype 3 bestaat uit twee woningen (BNR 8 en 41) op de hoeken van het Huygenspark. Deze woningen zijn bijzonder van vorm. De woon/eetkamer (ca. 32 m²) is bijna vierkant wat de indelingsmogelijkheden van deze ruimte vergroot. Vanuit de inpandige berging (5,4 m²) is de achtertuin (ca. 25 m²) bereikbaar. Verder is op de begane grond een royale entree (8,1 m²). Aan de voorzijde is een terras (78 m²) afgescheiden door een haag.  

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers (ca. 16,6 , 7,3 en 6,6 m²) en een badkamer (ca. 4 m²). Via een vlisotrap is de zolder (20 m²) bereikbaar die gebruikt kan worden als een grote bergruimte.

Woningplattegronden

Gezinswoning type 4
Woningtype 4 bestaat uit 2 woningen aan het Huygenspark (BNR 39 en 40). Bouwnummer 40 heeft een gespiegelde plattegrond van bouwnummer 39. De woningen zijn bijzonder van vorm met op de verdieping 2 grote slaapkamers en een vlisotrap naar een bergzolder. De woonkamer (25 m²) staat in open verbinding met de keuken en heeft een deur naar de tuin (106 m²). De tuin is aan de achterzijde afgesloten door een hekwerk en daar is ook een houten berging (ca. 4,7 m²). Aan de voorzijde is een tuin afgescheiden door een haag. Op de verdieping zijn twee slaapkamers (13,7 m² en 6,8 m²) ook is op de verdieping een technische ruimte voor wasmachine en droger. Via een  vlisotrap is de zolder (14 m²) bereikbaar die gebruikt kan worden als een grote bergruimte.

Hoekwoning type 8
Woningtype 8 bestaat uit 1 hoekwoningen aan de Huygensstraat (BNR 53). Deze woning is bijzonder van vorm, met op de eerste verdieping drie slaapkamers en op de tweede verdieping een dakterras op het zuiden. Ook heeft deze woning een royale tuin (100 m²).

De woonkamer (31,3 m²)  staat in open verbinding met de keuken. Eveneens op de begane grond is een inpandige berging (5 m²). Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers 14,2 m², 10,5 m² en 7 m²) Ook is hier de badkamer (4,6 m²) overloop met vaste trap naar de zolder (12,2 m²) waar een deur is naar het dakterras (12,4 m²). Ook is daar de aansluiting voor de wasmachine.

Oplevering
De eerste woningen van dit project worden in het najaar van 2018 opgeleverd compleet met afgewerkte keuken, badkamer en toilet. De vloeren en wanden van de overige ruimtes kunt u naar eigen smaak afwerken. De appartementen worden later dit jaar geadverteerd en ook later opgeleverd.

Huurprijzen
Eengezinswoningen 3 kamers zonder zolder (type 4) € 567,29
Eengezinswoningen 4 kamers met zolder (type 1, type 8) € 597,29
Eengezinswoningen 4 kamers zonder zolder (type 2 en 3) € 597,29

Reageren
Belangstellenden kunnen vanaf 12 maart 2018 gedurende 2 weken op de woningen reageren via www.huiswaarts.nu.
  

Let op: in deze advertentieronde geen appartementen. Deze worden geadverteerd in week 14 en 15 (vanaf 2 april)

 
Terug  Terug