Vervangen Badkamer, Keuken en Toilet

Voorheen werden de keuken, badkamer en toilet vanaf een bepaalde leeftijd automatisch door ons vernieuwd, ook al was er soms niets mis mee. Dat is jammer van de kosten en de overlast die dit met zich meebrengt. We vinden dat een keuken minimaal 22 jaar mee kan en een badkamer en toilet minimaal 35 jaar. Daarna kunt u zelf vervanging aanvragen.

Zelf vervanging aanvragen 
Als deze levensduur is verstreken, kunt u vervanging aanvragen. U kunt een e-mail sturen naar keuzecentrum@woonstede.nl of telefonisch op werkdagen via telefoonnummer 0318-695 695. Binnen 14 dagen krijgt u van ons een bevestiging van uw aanmelding. U hoort dan wanneer uw keuken, badkamer of toilet in de planning staat. We werken hierbij volgens een jaarlijkse planning en budget. Als er meer aanvragen binnenkomen dan het budget toelaat, dan worden deze aanvragen doorgeschoven naar het volgende jaar of het jaar er op volgend.

Hoe weet u hoe oud uw keuken, badkamer, of toilet is?
Dat kunt u bij ons opvragen via keuzecentrum@woonstede.nl of van maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 0318 695695 (keuze 3). Uiteraard bent u ook welkom op ons kantoor.

Als u in aanmerking komt
Ongeveer 8 weken voor de uitvoering wordt er met u een afspraak gemaakt en komt onze adviseur bij u thuis in de woning. In dit gesprek wordt met u doorgenomen hoe de werkzaamheden uitgevoerd worden en welke keuzes u kunt maken. U krijgt hierbij deskundig advies van onze adviseur.

Keuzes en extra keuzes (tegen betaling)
Komt u in aanmerking voor een nieuwe keuken dan kunt u zelf de frontkleur van de kastjes en het type handgreep uitkiezen. Verder is het mogelijk om tegen betaling extra’s te kiezen zoals bijv. extra kastjes of een kunststof of verlengd aanrechtblad. Dit geldt ook voor de badkamer en toilet in de kleur en afmetingen van de tegels. De extra’s tegen betaling hiervoor zijn een verhoogde toiletpot of een extra toilet in de badkamer (indien mogelijk). Kiest u voor extra’s dan worden deze kosten via een factuur in één keer met u afgerekend. Het is niet mogelijk om dit in de huur op te nemen.

Huurtoeslag
Aanvraag voor vervanging inclusief de extra’s hebben geen gevolgen voor uw huurtoeslag, immers uw maandelijkse huurprijs wordt niet als gevolg van de vernieuwingen of renovatie verhoogd.

Als de levensduur niet is verstreken
Als de levensduur van uw keuken, badkamer en toilet nog niet verstreken is en er is een onderdeel stuk, dan kunt u dit melden als reparatieverzoek. Dit kan hier of via telefoonnummer 0318 695695 (keuze 1).

 
Terug  Terug