Hoe het werkt

Gaat u verhuizen? Woonstede komt langs voor een voor- en eindcontrole van uw woning. Nadat u de huur hebt opgezegd, ontvangt u een bevestiging. Hierin staat de datum en het tijdstip van de voorcontrole. Tijdens deze voorcontrole loopt de opzichter met u de woning door en vertelt hoe u de woning moet achterlaten. Daarna maakt de opzichter een afspraak met u voor de eindcontrole.

  • Vindt de eindcontrole op uw verzoek eerder plaats dan de door u opgegeven datum, dan betaalt u de huur t/m de datum die u eerste instantie heeft opgegeven;
  • Vindt de eindcontrole op verzoek van Woonstede eerder plaats dan de door u opgegeven datum, dan betaalt u huur t/m de datum van de eindcontrole;
  • Vindt de eindcontrole op verzoek van Woonstede later plaats dan de u opgegeven datum, dan betaalt de u de huur t/m de datum die u heeft opgegeven.

Oplevering/eindcontrole
De eindcontrole vindt plaats op de dag waarop u de huurovereenkomst hebt opgezegd. Onze opzichter controleert met u de woning en kijkt of de woning volgens de voorwaarden is opgeleverd en of de standaarduitrusting onbeschadigd aanwezig is. Als de opzichter nog gebreken aantreft, dan brengen we de kosten in rekening. Dit geldt ook voor schade die door vernieling of door de verhuizing is ontstaan. Bij de eindcontrole levert u de sleutels in bij de opzichter. Dit zijn de sleutels van de buitendeuren en bergingen en bij flatwoningen ook de sleutels van de brievenbus en de centrale entree. Sleutels van kast- en kamerdeuren moeten in de sloten blijven zitten. De opzichter geeft u een ontvangstbewijs van het aantal sleutels dat u hebt ingeleverd. Geef in geen enkel geval de sleutels aan de nieuwe huurder! De nieuwe huurder mag pas over de sleutels beschikken wanneer hij of zij de huurovereenkomst met Woonstede heeft afgesloten.

Overname roerende zaken
Als u verhuist, moet u de woning schoon, heel, veilig en compleet opleveren. Roerende goederen moeten worden verwijderd, tenzij ze door de volgende huurder worden overgenomen. Wacht daarom niet met het opzeggen van uw woning tot het laatste moment. Hoe eerder Woonstede op de hoogte is van uw huuropzegging, hoe groter de kans dat eventuele overname van roerende goederen (zaken die niet direct bij de woning horen zoals vloerbedekking, gordijnen, enz.) op tijd kan worden geregeld met de nieuwe huurder.

 
Terug  Terug