Overname

Zodra de nieuwe huurder van uw woning bekend is, kunt u samen afspraken maken over het overnemen van spullen. Meer informatie vindt u hieronder.

Veel gevraagd over Overname

Ik wil graag spullen over laten nemen door een nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

Zodra u uw huur heeft opgezegd gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder. Hoe eerder u opzegt, hoe groter de kans dat we snel een nieuwe huurder vinden. En dat u spullen kunt laten overnemen. Bespreek met onze medewerker tijdens de voorcontrole welke spullen u wilt laten overnemen.

Ongeveer een week na uw huuropzegging kan een nieuwe kandidaat-huurder contact met u opnemen om in de woning te kijken. U kunt dan samen eventuele overnames bespreken en telefoonnummers uitwisselen. Of u voor de overname een geld vraagt en hoe dit betaalt wordt, bepaalt u samen. 

Huurder bekend en interesse?
Als de nieuwe huurder definitief bekend is, krijgt u van ons een e-mail. Neem dan voor de eindcontrole contact met hem op. Schrijf samen op de overdrachtsverklaring van roerende goederen de overname op. Vergeet ook niet uw handtekening te zetten. De kosten verrekent u onderling.

Geef dit formulier aan de medewerker van Woonstede tijdens de eindcontrole in de woning. Lukt dit niet? Neem contact op met Woonstede. U kunt het formulier dan naar ons e-mailen.

Geen interesse?
Wil de nieuwe huurder geen spullen overnemen? Dan moet u deze spullen weghalen voor de eindcontrole.

Huurder niet op tijd bekend?
Is er voor de eindcontrole geen nieuwe huurder bekend? En wilt u wel spullen laten overnemen? Neem contact op met Woonstede. Dan kunt u met de opzichter overleggen of u een harde vloer met een goede ondervloer, keukenapparatuur, gordijnrails en afzuigkap mag laten zitten. We verwijderen op onze kosten uw spullen als een nieuwe huurder deze spullen niet wilt hebben. 

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Vaak al binnen een week. Als u de huur opzegt krijgt u van ons een e-mail. Hierin staat meer informatie over hoe wij op zoek gaan naar een nieuwe huurder voor uw woning.

Ik heb een woning toegewezen gekregen maar ik wil deze niet huren. Wat zijn de gevolgen?

Algemeen

Heeft u de woning al geaccepteerd? En hebben wij uw documenten gecontroleerd? Dan kunt u schriftelijk doorgeven dat u de woning niet wilt huren. We behandelen dit als een huuropzegging, want we moeten dan een nieuwe huurder zoeken voor de woning. Als de woning hierdoor langer leegstaat, moet u hier wel voor betalen.

Heeft u al overnames geregeld met de vertrekkende huurder? Dan worden de overnames voor u verwijderd. U moet hiervoor betalen.

Wat gebeurt er met overnames als ik de woning na accepteren toch weiger?

Algemeen

Heeft u al overnames geregeld met de vertrekkende huurder? Dan kunnen wij die overnames wel voor u verwijderen. U moet hier wel voor betalen.