Heeft u recht op energietoeslag?

De gemeente Scherpenzeel heeft besloten dat meer mensen in aanmerking komen voor de energietoeslag tot 1.300 euro. Alle inwoners van de gemeente met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm kunnen de toeslag aanvragen.

Wethouder Henk Vlastuin: “Door de stijgende energie- en voedselprijzen is het voor steeds meer mensen lastig om rond te komen. Niet alleen mensen met een uitkering hebben hier flink last van, maar ook werkenden met een laag salaris en bijvoorbeeld zzp’ers. Daarom zijn we blij dat we deze maatregel kunnen verruimen en meer mensen een steuntje in de rug kunnen geven.”

Denkt u dat u in aanmerking komt voor de energietoeslag? Vul dan uiterlijk 31 december het aanvraagformulier van de gemeente Scherpenzeel in op www.scherpenzeel.nl/energietoeslag. Vindt u het lastig om het formulier in te vullen? Vraag dan hulp via telefoonnummer 033 - 277 23 24.

Let op: Heeft u al een eerste aanvraag ontvangen of loopt uw aanvraag nog? Dan ontvangt u automatisch een aanvulling tot 1300 euro. U ontvangt hierover geen extra bericht en hoeft ook geen nieuwe aanvraag te doen.